NOVI SELEKTOR - STARI CILJEVI: Odbojkašice i pod komandom Đovanija Gvidetija žele da nastave trofejni niz

S. K.

28. 05. 2023. u 09:08

POBEDNIČKI duh i sjajna atmosfera i dalje krasi naše najbolje odbojkašice. Dolazak proslavljenog Italijana Đovanija Gvidetija na kormilo naše reprezentacije, samo je pojačao ambicije svetskih prvakinja da i ove godine budu veoma uspešne. A očekuju ih brojni izazovi od Lige nacija preko EP do kvalifikacionog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Parizu, koji će se održati u Kini.

НОВИ СЕЛЕКТОР - СТАРИ ЦИЉЕВИ: Одбојкашице и под командом Ђованија Гвидетија желе да наставе трофејни низ

Foto: M.V.

- Naše ambicije su uvek najviše. Prošle godine smo uzele prvu medalju, bronzu u Ligi nacija. Ove se nadamo najsjajnijoj medalji. Došao je novi selektor, Gvideti, ali ciljevi ove reprezentacije uvek isti i nadam se da će nam ovo leto biti uspešno kao prošlo - ističe Teodora Pušić.

Naše devojke u ponedeljak putuju u Antaliji, gde će na prvom turniru Lige nacija da igraju sa SAD, Turskom, Poljskom i Kanadom.

- Ja sam se reprezentaciji priključila pre sedam dana. S jedne strane je jako malo, ali s druge smatram da je kvalitet na nšoj strani. Trebaće nam vremena da se uigramo, da sve dođe na svoje, ali to najbolje dolazi kroz utakmice - kaže Pušić.

Srpkinje su svetske prvakinje, ali nikad javno nisu najavljivale osvajanje zlatne medalje.

- Uvek sam govorila da idemo na sve pobede. Imamo kvalitet, dobru ekipu, hemiju, to je nešto što nas odvaja u odnosu na druge timove. Trenutno na našoj strani nije vreme, jer su neke devojke tek odradile par treninga. Uskoro nas očekuju utakmice i to je nešto što nije na našoj strani. Ali, Liga nacija dugo traje, tako da nam daje neku dodatnu nadu. Prvi cilj je uvek obezbediti fajnal-ejt, a ja se stvarno nadam da to možemo da ostvarimo - ističe Teodora.

Sa šampionkama vežbaju i njihove naslednice...

- Meni se mnogo dopada kako igraju mlade devojke. Trenutno treniramo u dve grupe, tako da su one odvojene od nas. Ali kako nam se preklapaju termini treninga možemo i da vidimo kako rade. Meni su one stvarno sjajne, talentovane su i vidi se da ih krasi naša energija - primećuje Pušićeva.

U Antaliji će Srpkinje odmeriti snage i sa Turkinjama, koje je zimus preuzeo naš bivši selektor Italijan Danijele Santareli:

- Ne zaboravimo da su Gvideti, koji je do skora vodio Tursku, i Santareli u stvari zamenili uloge. Jako se radujem radu sa Gvidetijem. Đovani je jedno od najvećih imena u našem sportu. Zato se i radujem prvom turniru.

Ništa nije odlučila

TEODORA Pušić je prošle godine igrala za bukureštanski Rapid. Na pitanje da li ostaje u Rumuniji odgovorila je:

- Još ne znam , ništa nisam odlučila.

Jedinstvo oduševilo

JEDINSTVO iz Stare Pazove osvojilo je prvenstvo sa mladim igračicama, kao nekad Crvena zvezda i Vizura.

- Kada smo igrale u zemlji nije bilo strankinja. Jedinstvo je jako lepo igralo ove sezone, to su sve mlade devojke. Ne znam ih svaku ponaosob, ali vidi se uigranost, zajedno su par godina. I stvarno su tehnički potkovane, krasi ih zajednički duh, timska igra - kaže Pušićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna