"DELFINI" DEBITUJU U EGIPTU: Naša reprezentacija u vaterpolu na plaži igraće na turniru u Somabaju

Novosti online

10. 05. 2023. u 10:54

NAŠA reprezentacija u vaterpolu na plaži će debitovati u egipatskom zalivu Somabaj od 12. do 15. maja. U ovom mestu koje je od Hurgade udaljeno 45 km biće održane kvalifikacije za učešće na finalnom turniru Svetskih igara koje će na Baliju biti održane od 5. do 12. avgusta. Sa kvalifikacija iz Egipta će tri selekcije obezbediti plasman u završni deo. Reč je o Svetskom plivačkom festivalu koji obuhvata i plivanje i plivanje na otvorenom.

ДЕЛФИНИ ДЕБИТУЈУ У ЕГИПТУ: Наша репрезентација у ватерполу на плажи играће на турниру у Сомабају

Foto: N.Paraušić

Srbiju će sa klupe predvoditi Risto Maljković, a u sastavu su: Dimitrije Strajo Rističević, Ognjen Stojanović, Dragoljub Rogač, Marko Janković, Mihajlo Andrin, Nikola Radulović, Kristijan Šulc. U vođstvu puta su Milan Aleksić, sportski direktor VSS, i Mihajlo Korolija, referent za sportska pitanja, dok je sudija Vuk Milović.

"Delfini" su u prvom šeširu sa Mađarskom, Crnom Gorom i Gruzijom. U drugom šeširu: Kazahstan, Južna Afrika, Kuvajt i Egipat, a u trećem Rumunija, Ukrajina, Tunis i Saudijska Arabija. Trebalo bi da budu, uoči samog takmičenja, formirane četiri grupe sa tri tima.

Vaterpolo na plaži se igra na terenu 15x10 (12) metara. U igri su golman i trojica igrača. Na klupi su preostali igrači. Utakmica traje četiri puta pet minuta. Ukoliko je rezultat nerešen, izvode se peterci. Trener ima pravo na dva tajm-auta.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju