VREME JE ZA NOVI REKORD: Organizatori Beogradskog maratona očekuje da se istrči najbrže vreme u istoriji

Novosti online

22. 04. 2023. u 13:58

"UVEK više", slogan je 36. Beogradskog maratona, koji će startovati danas u 9.00 ispred crkve Svetog Marka. Prijavljeno je preko 10.000 trakača iz zemlje i inostranstva, a organizatori se nadaju i da će pasti rekord manifestacije po kojoj je i te kako poznata srpska prestonica.

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА НОВИ РЕКОРД: Организатори Београдског маратона очекује да се истрчи најбрже време у историји

Foto: M.Vukadinović

- Imaćemo 25 elitnih trkača, koji imaju vremena ispod 2.10,54 koliki je rekord Beogradskog maratona. Lepo vreme i visoka temperatura u nedelju neće im ići na ruku, ali se i pored toga nadamo najboljem rezultatu na stazi dugoj 42,195 kilometara - naglasio je nedavno direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Start maratonske, polumaratonske i trke na 10 kilometara je u 9 časova. Osim domaćih takmičara prijavili su se i atletičari iz 64 zemlje sveta. Biće održana i štafetna trka u polumaratonu, koja počinje u 9.00, kao i Trka zadovljstva na 2,3 kilometara koja će startovati u 10.15 časova.

Posle 28 godina Maraton će biti direktno prenošen, zahvaljujuć TV Arenasportu.

Očekuje se da će Maraton biti upamćem i po najvećem broju muzičko-zabavnih stanica do sada, a timu se pridružio i muzički festival "Lav fest", koji je organizavao pet muzičkih stanica, sa kojih će učesnike zabaljati pet najpoznatijih Di-džejeva...

- Predstavićemo grad i državu u najlepšem mogućem svetlu i nadamo se pomoći u dobojanu domaćinstva ua Ekspo 2027 - ističe Habuš.

Inače, prošle godine su u maratonu slavili Tedal Gebretsadik Čekole i Mulgeta Birhanu Fejisa iz Etiopije, a u polumaratonu Muli Lisu Mavio i Pol Tiongei iz Kenije.

FARAH SE OPRAŠTA

DANAS se održava i čuveni Londonski maraton na kojem će se oprostiti legendarni Britanac Mo Farah (40).

- Podrška svih ljudi koji su došli u London mislim da će uticati na mene, ali pokušaću da ne razmišljam o tome. Možda posle trke bude suza - kaže Farah.

BONUS VIDEO: Dragan Šarac napustio konferenciju: Neću da sedim ovde dok mi pominje porodicu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati