MIKEC: Želim da osvojim zlato na Olimpijskim igrama u Parizu

Novosti online

19. 04. 2023. u 17:17

Srpski strelac Damir Mikec izjavio je da želi da osvoji zlatnu medalju na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, koje će biti održane naredne godine.

МИКЕЦ: Желим да освојим злато на Олимпијским играма у Паризу

FOTO: OKS

Mikec je na Svetskom kupu u Limi nedavno osvojio dve zlatne medalje. On je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio zlato u disciplini vazdušni pištolj. Mikec i Zorana Arunović su trijumfovali u takmičenju miks parova vazdušnim pištoljem.

- Osećaj je prelep, nastavio sam niz koji sam započeo još prošle godine. Zadovoljan sam, jer se posle osvajanja srebra na OI u Japanu, sa većine takmičenja vraćam sa odličjima. Nedavno sam na EP osvojio dva zlata i izborio kvotu za OI u Parizu. To je obeležilo ovu godinu i taj cilj je već ostvaren. To mi je omogućilo da odem opuštenije na Svetski kup u Limu, ali to mi je pomoglo da moj perfomans bude bolji. Na kraju sam osvojio dve medalje. Do sada sam na velikim takmičenjima osvojio 50 medalja. Idemo sada na drugih 50", rekao je Mikec za Tanjug.

Mikec je istakao da će biti velika konkurencija na OI u Parizu naredne godine.

- Svi priželjkuju zlato u Parizu. Olimpijske igre su praktično već sutra. Zbog korone se sve poremetilo i izmestilo postolimpijsku godinu koja je što bi sportisti rekli lakša. Drago mi je da sam ja ostao na visokom nivou i da sam se kvalifikovao za moje pete OI. Velika je čast predstavljati svoju zemlju na OI i biti među 10.000 sportista. Ući u finale OI je neverovatan rezultat, a još veći uzeti medalju. To ne može svako. U ovom sportu mnogo velikih šampiona ostaje bez medalja. Iskustva ne manjka, a Zorana Arunović i ja ćemo nastupiti u miksu u Parizu - dodao je Mikec.

On je podsetio da je Zorana Arunović zbog trovanja hranom noć provela u bolnici uoči finala, ali je na kraju sa Mikecom osvojila zlato u miksu.

 

BONUS VIDEO: Ovacije "delija", Novak Đoković bodri Zvezdu protiv Valensije

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?