FRANCUSKA MINISTARKA SPORTA TVRDI DA NIŠTA NIJE IZMAKLO KONTROLI: "Planirana infrastruktura će biti završena do početka Olimpijskih igara"

Tanjug

12. 04. 2023. u 15:12

FRANCUSKA ministarka sporta Ameli Udea-Kastera izjavila je danas da će sva planirana infrastruktura biti završena do početka Olimpijskih igara, koje će biti održane od 26. jula do 11. avgusta naredne godine u Parizu, prenose francuski mediji.

ФРАНЦУСКА МИНИСТАРКА СПОРТА ТВРДИ ДА НИШТА НИЈЕ ИЗМАКЛО КОНТРОЛИ: Планирана инфраструктура ће бити завршена до почетка Олимпијских игара

FOTO: Tanjug/AP

Ona je za radio-stanicu "Frans info" istakla da planirani budžet za OI nije izmakao kontroli, iako je revidiran.

Udea-Kastera je precizirala da Organizacioni komitet OI 2024. procenjuje budžet na 4,4 milijarde evra i dodala da je ova cifra revidirana za 10 odsto, pošto se polovina te korekcije odnosi na uticaj inflacije.

Francuska ministarka sporta je naglasila da će 96 odsto tog budžeta biti pokriveno privatnim prihodima, odnosno zahvaljujući sponzorskim kompanijama, prodaji karata ili licencama. Ona je ukazala da u globalnom smislu javne investicije predstavljaju manje od 25 odsto novca potrebnog za OI u Parizu.

Upitana o kontroverzi oko visokih cena ulaznica, Udea-Kastera je rekla da se radi o "najvećem sportskom događaju na planeti, koji se održava samo jednom u četiri godine".

- Najviše ulaznica je prodato po ceni od 24 evra, oko pola po ceni ispod 50 evra i samo 10 odsto za više od 200 evra. To su uobičajene cene za OI - istakla je francuska ministarka sporta.

Udea-Kastera je rekla i da će se tokom ceremonije svečanog otvaranja OI, koja će biti održana uz obale Sene, na tribinama na dokovima naći 100.000 ljudi sa plaćenim kartama.

BONUS VIDEO: DILEME NIJE BILO: Zbog ovoga je prekinuta utakmica Čukarički - Partizan

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri