NEVEROVATNA GENERACIJA: Strelci blistaju posle istorijskog nastupa na Evropskom prvenstvu

S.RAJIĆ

14. 03. 2023. u 18:34

OSMESI na licima srpskih strelaca bili su više nego zarazni. Kako i ne bi bili pozitivni i ohrabreni, pošto su se sa Šamionata Evrope u Talinu vratili sam čak osam odličja (tri zlata, dva srebra i tri bronze). Tim uspehom doprineli su da Srbije bude druga u ukupnom bilansu medalja kada se gleda zajednička tabela seniora i juniora. A od 22 takmičara medalju su upicali čak njih 18.

НЕВЕРОВАТНА ГЕНЕРАЦИЈА: Стрелци блистају после историјског наступа на Европском првенству

Streljački savez Srbije

- Ostvarili smo istorijske uspehe. Prvo, ovo je jedan od onih uspeha koji će se pamiti, koji će dugo biti ponos Streljačkog saveza. Imamo neverovatnu generacija koja je fenomen. Oni su možda nepoznanica za stranu streljačku javanost, koja se čudi kako uspevaju da upišu medalje iz godine u godinu, ako znamo u kojim uslovima trenraju. To uspevaju zahvaljujuću trudu i upornosti - naglašava predsednik Streljačkog saveza Nenad Putnik.

JASNA: ISPUNILI OČEKIVANjA

LEGENDARNA Jasna Šekarić veliko je pojačanje u Streljačkom savezu. Sumirala je selektorka za pišolj takmičenje u Talinu:

- Svoju dominaciju su potvrdili Damir i Zorana, ceo tim je ispunio očekivanja. S obzirom na to da je ekipa podmlađena, nismo očekivali da dođemo do ovoliko medalja, ali smo se potencijalno tom ishodu nadali. 

Sportski direktor Dragan Marković, ponosan je na uspehe cele naše ekipe.

- U konkureciji više od 1.000 takmičara iz 30 zemalja, gde je konkurencija bila izuzetna, svi su blistali. Sa osam medalja u ukupnom poretku zauzeli smo drugu poziciju, a ako se gledaju samo seniori bili smo prvi, to dostugnuće dugo nismo imali. Niko iz tima nije podbacio, to je situacija koju nismo imali EP, većina je čak otišla preko granica očekivanog. Petoro stelaca je obezbedilo učešće za Evropske igre u Krakovu, gde se, takođe, deli jedna kvota za Pariz, tako da očekujemo da i tu ostvarimo dobar rezultat.

Pamtiće dugo Prvenstvo Starog kontinenta Damir Mikec, osim što je "upucao" vizu za Pariz, prvi put je postao šampion Evrope.

- U sva tri takmičarska dana uzimao sam po medalju, scenario kakav se samo poželeti može, ali nisam ni u snovima verovao u to. Popeo sam se konačno na krov Evrope, prvi put u karijeri i to dva puta u dva dana. Šlag na tortu je kvota za Pariz i učešće na petim uzastopnim OI u karijeri. Ipak, nema opuštanja ima dosta izazova do tada, ali se sada lakše diše - podvlači Mikec. 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna