FRADI SRUŠILI U FINIŠU: Vaterpolisti Novog Beograda prvi put u Ligi šampiona savladali veliki Ferencvaroš

Novosti online

01. 03. 2023. u 21:06

PAO je i Fradi. Vaterpolisti Novog Beograda su preksinoć prvi put u svojoj kratkoj istoriji savladali Ferencvaroš - 14:13 (4:3, 5:5, 2:4, 3:1). Prvak Srbije u 10. kolu B grupe Lige šampiona dočekuje Marselj, koji predvodi Andrija Prlainović. Naš drugi predstavnik u elitnom takmičenju, Radnički u sredz (20.30) u Kragujevcu igra sa Jadranom iz Splita.

ФРАДИ СРУШИЛИ У ФИНИШУ: Ватерполисти Новог Београда први пут у Лиги шампиона савладали велики Ференцварош

FOTO: M. Vukadinović

Dušan Mandić i drugovi vodili su žestoku borbu za mađarskim prvakom. A do pobede su došli u poslednjoj četvrtini, kada je počeo na golu da blista Žoao Pedro. Sjajni Brazilac je sa nekoliko izvanrednih odbrana sprečio igrače Ferencvaroša da se odlepe na dva i više golova razlike, a posle jedne njegovo briljantne intervencije, Vlaholopulos je iz kontre matirao Vogela za 12:12. Od tog trenutka domaćin je zaigrao otresitije u napadu, Granados i Drašović su doneli velikih 14:12, tako da je Molnar u finišu ublažio poraz.

Početak nije nagoveštavao buran duel. Novi Beograd je brzo poveo sa 3:0 i dopustio Mađarima da se vrate u život, a u trećoj četvrtini i da povedu (10:9, 12:11). Srećom, poslednjih osam minuta odigrali su bez greške.

- Pobedili smo odlični Ferencvaroš u veoma neizvesnoj utakmici. Bio je visok nivo vaterpola. Ovo su za nas veoma važna tri boda. Bilo je i grešaka, ali to je normalno u sportu, a mi znamo šta nam je činiti u budućnosti. Srećan sam i što su igrači pokazali veliku želju da pobede, što nam je omogućilo da nađemo put do pobede - ističe trener Novog Beograda Živko Gocić.

GRUPA A

DEVETO kolo grupe A, sreda: Radnički - Jadran ST (20.30), Vuljagmeni - Olimpijakos (18.00), pro Reko - Barseloneta (21.00), Hanover - Dinamo T. (19.00).

TABELA: Pro Reko 21, Barseloneta 21, Olimpijakos 19, Vuljagmeni 13, Radnički 9, Jadran ST 7, Hanover 3, Dinamo T. 0.

GRUPA B

DEVETO kolo grupe B, utorak: Novi Beograd - Ferencvaroš 14:13, Jug - OSC 12:8, Marselj - Sabadelj 9:6, Breša - Špandau 14:10.

TABELA: Breša 24, Novi Veograd 22, Ferencvaroš 18, Jug 14, Špandau 8, Marselj 7, OSC 6, Sabadelj 4.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)