BRITANCI SU ZAPANJENI: Sredovečni muškarac promenio pol i sada se takmiči sa devojčicama

Novosti online

21. 02. 2023. u 20:43

VELIKI skandal trese ovih dana Veliku Britaniju i jedan od najomiljenijih sportova ove nacije. Kriket je tema, a vest koja stiže sa Ostrva je uznemirila tamošnju javnosti. Naime, roditelji članova jednog kriket kluba su pobesneli kada su čuli da je muškarac srednjih godina promenio pol i da se takmiči sa devojčicama od 12 godina u kriketu.

БРИТАНЦИ СУ ЗАПАЊЕНИ: Средовечни мушкарац променио пол и сада се такмичи са девојчицама

Foto Tanjug-AP

Engleski "Telegraf"je  otkrio  ove informacije pošto su mnogi treneri i roditelji, čije ćerke su se takmičile protiv osobe koja je promenila pol, pisale medijima. Zabrinuti su za bezbednost svoje dece, kao i za to da se one na taj način nalaze u podređenom položaju kada je i sam sport u pitanju.

- Udara lopticu jače nego bilo koja osoba u našoj ligi - naveo je jedan trener.

Navodno, ta osoba je nekoliko puta već povređivala devojčice, doduše nenamerno i tokom igre, pa je to bio još jedan razlog za brigu roditelja. Oni su davali i zvanične izjave, ali su želeli da ostanu anonimni.

- Neprikladno je da neko ko ima znatno bolje fizičke predispozicije, snagu i slične benefite bude u ligi sa devojčicama od 12 godina. Mnoge od njih su već odustale od ovog sporta, jer se plaše da ih ne povredi -  rekla je majka jedne od kriketašica.

BONUS VIDEO: Nagrađeni projekat za stadion u Kataru - Al-Tumama

 

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!