LIGA ŠAMPIONA U PUNOM SJAJU! Čudesan preokret i 7 golova na meču Liverpul - Real, Napoli uprkos promašenom penalu jednom nogom u četvrfinalu

Novosti online

21. 02. 2023. u 22:53

LIGA ŠAMPIONA danas je bila u puno sjaju! Real iz Madrida savladao je Liverpul na "Enfildu" i to nakon velikog preokreta rezultatom 5:2. Dok je u Frankfurtu Napoli napravio veliki korak ka četvrtfinalu i savladao domaći Ajntraht rezultatom 2:0 u meču koji je imao sve, prelepe golove, ogromnog borbu, promašen penal i crveni karton.

ЛИГА ШАМПИОНА У ПУНОМ СЈАЈУ! Чудесан преокрет и 7 голова на мечу Ливерпул - Реал, Наполи упркос промашеном пеналу једном ногом у четврфиналу

Foto: Tanjug

Sve oči ljubitelja fubala su ove noći pre svega bile uprte u meč na Enfildu, gde su se sastali Liverpul i Real iz Madrida, što je ujedno bila i repriza prošlogodišnjeg finala najelitnijeg klupskog takmičenja Evrope. 

I zaista, ne samo da je ovaj susret opravdao očekivanja, već ih je i nadmašio. Liverpul je već u 4. minut poveo. 

Mo Salah je uputio fenomenalan pas, a potom spektakularan potez često osporavanog Darvin Nunjeza. Urugvajac je petom, iz prve poslao loptu iza leđa sjajnog Kurtoe i tako, barem na kratko, utišao mnogobrojne kritičare, kako na ostrvu, tako i širom Evrope.

Već u 14. minut delovalo je da je šampion Evrope u potpunom nokdaunu.  Neverovatan kiks Tiba Kurtoe, a Liverpul dolazi do 2:0! 

Mo Salah koristi veliki kiks Belgijanca koji mu je poklonio loptu, a popularni faraon surovo kažnjava ovu grešku za delirijum na "Enfildu" koji je klicao njegovo ime!

Ipak, Real se ubrzo vraća iz mrtvih, a meč u "gradu Bitlsa" dobija novo poglavlje! Vinisijus je u tom 21. minutu pogodio malu mrežu.

Bio je to savršen udarac momka koji je bio strelac gola i u Parizu, kada su isti rivali ukrstili koplja u velikom finalu Lige šampiona. Real se vratio u život, 2:1 i najavio neverovatnu utakmica,

Isti igrač doneo je i rezultat 2:2. Veliki kiks nakon Tiba Kurtoe napravio je Alisona, njegov kolega, čuvar mreže iz rivalskog tabora.

Vinisijus je izvršio presing na zadnju liniju Liverpula koja je vratila loptu ka svom golmanu, a ovaj u želji da ispuca loptu što dalje od gola, pogađa svog sunarodnika iz redova "kraljevića", koji uz mnogo sreće donosi Realu 2:2.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a onda "blickrig" Anćelotijevih izabranika. Samo što je počelo drugo poluvreme kompletiran je veliki preokret.

Real Madrid dolazi do 3:2, strelac Eder Militao! Fantastičan centaršut iz slobodnog udarca Luke Modrića, njegova lopta je pala na glavu Brazilca, a ovaj postiže prvi gol u dresu Madriđana posle četiri godine, i to koliko važan!

U 55. minut već je bilo 4:2, a strelac karim Benzema! "Zlatna kopačka" iz redova "kraljevića" je raspalila po lopti sa nekih 13,14 metara, lopta je na putu do mreže nesrećno pogodila Džoa Gomeza i završili u mreži Alisona.

U 67. minut potpuni potop i neverica na "Enfildu". Karim Benzema ponovo, Real je otišao na 5:2.

Vinisijus je proigrao prvu zvezdu šampiona Evrope, a ovaj lažnjakom izbacuje čuvara, demonstrira kakvu mirnoću poseduje kada se nađe pred golom i zadaje poslednji udarac Klopovoj četi pred revanš na "Santjago Bernabeu".

Meč u Frankfurtu nije mogao da parira onom odigranom u Liverpulu, ali je i te kako doneo uzbuđenja.

Ajntraht je na krilima nestvarne podrške svojih vatrenih pristalica kidisao od samog početka na zadnju liniju Napolitanac.

Imali su domaći niz opasnih situacija i polu-šansi u uvodnih 30-ak minuta, ali je najveću šansu da stigne do gola imao Napoli.

Igrao se 36. minut, a Napoli promašuje penal! Kvartškelija je snažno pucao u sam ugao gola koji čuva Trap, ali iskusni Nemački čuvar čita stranu, brani njegov udarac, za ogromno slavlje u Frankfurtu.

Delovalo je da bi sa neke psihološke strane to moglo da utiče na Italijane, međutim desilo se potpuno suprotno.

Samo 4 minta kasnije munjevita kontra, Hirving Lozano je povukao, poslao savršenu loptu na drugu stativu gde je bio Viktor Osimen, koji je mirno doneo prednost Napolitancima.

Do velikih 2:0, Napoli dolazi fenomenalnom timskom akcijom, Kvaratškelija maestralno odigrao petom do Li Lorenca koji levicom matira Trapa.

Gost je u nastavku "sakrio" loptu rivali i mirno sačeko poslednji sudijski zvižduk i revanš na strastvenom jugu "čizme".

LIVERPUL - REAL MADRID 2:5

SASTAVI:

Liverpul: Alison, TAA, Gomez, Van Dajk, Robertson, Fabinjo, Bajčetić, Henderson, Salah, Gakpo, Nunjez.

Real Madrid: Kurtoa, Karvahal, Militao, Alaba, Ridiger, Modrić, Kamavinga, Valverde, Rodrigo, Vinisijus, Benzema

AJNTRAHT - NAPOLI 0:1

SASTAVI

Ajntraht: Trap - Tuta, Jakić, Endika - Buta, Kamada, So, Maks - Lindstrom, Gece, Kolo Muani.

Napoli: Meret - Olivera, Kim, Rahmani, Di Lorenco - Zjelinski, Lobotka, Angisa - Kvaratshelija, Lozano, Osimen.

DRUGO POLUVREME

KRAJ MEČEVA!

88. minut - Brani Trap! Đovani Simeone iz redova Napolija je skočio, odličnio zahvatio loptu glavom, ali nemački čuvar mreže je prozreo njegovu nameru. 

67. minut - Gooooooooooool! Karim Benzema ponovo, Real ide na 5:2. Vinisijus ga je proigrao, a Benzema lažnjakom izbacuje čuvara, demonstrira kakvu mirnoću poseduje kada se nađe pred golom i zadaje težak udarac domaćinu.

Foto: Tanjug

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

67. minut - Bajčetić je okušao šut sa blizu 20 metara, ali udarac talentovanog veziste odlazi pored gola. 

66. minut - Kakva akcija! Kvaratškelija maestralno petom do Li Lorenca koji levicom matira Trapa. Napoli ima velikih 2:0 i igrača više.

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

58. minut - Crveni karton! Kolo Muani ide na tuširanje, Ajntraht sa igračem manje u nastavku.

55. minut - Karim Benzema, Real vodi 4:2! Zlatna kopačka iz redova kraljevića je raspalila po lopti sa nekih 13,14 metara, lopta je na putu do mreže nesrećno pogodila Džoa Gomeza i završili u mreži Alisona.

Foto: Tanjug

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

48. minut - Kakav preokret! Real Madrid vodi 3:2, Eder Militao! Fantastičan centaršut iz slobodnog udarca Luke Modrića, njegova lopta pada na glavu Brazilca, a ovaj postiže prvi gol u dresu Madriđana posle četiri godine, i to koliko važan!

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

PRVO POLUVREME

45. minut - Kraj prvih poluvremena na oba meča!

40. minut - Gol u Frankfurtu! Napoli vodi 1:0, Viktor Osimen je strelac! Hirving Lozano je asistent u munjevitoj kontri gostiju.

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

Foto: Tanjug

36. minut - Pa šta se ovo dešava na Enfildu! Neverovatna utakmica, 2:2 je. Veliki kiks sada Alisona. Vinisijus je izvršio presing na zadnju liniju Liverpula koja je vratila loptu ka svom golmanu, a ovaj u želji da ispuca loptu što dalje od gola, pogađa svog sunarodnika iz redova kraljevića, koji uz mnogo sreće stiže do gola.

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

36. minut - Napoli promašuje penal! Kvartškelija je snažno pucao u sam ugao gola koji čuva Trap, ali iskusni Nemački čuvar čita stranu, brani njegov udarac, za ogromno slavlje u Frankfurtu.

30. minut - Alison spašava Liverpul! Au, koliko je samo nedostajalo da Vinisijus reprizira gol koji je postigao pre manje od 10 minut. Ponovo je sa desnog boka uputio  hirurški precizan udarac koji je putovao u malu mrežu rivala, ali nestvaran refleks Alisona spašava "redse".

21. minut - Goooooooooooool! Potpuno lud meč u "gradu Bitlsa"! Vinisijus pogađa malu mrežu, savšren udarac momka koji je bio strelac gola i u Parizu, kada su isti rivali ukrstili koplja u velikom finalu Lige šampiona. Real se vraća u život, 2:1, potpunio lud početak utakmice. 

SNIMAK GOLA MOŽETEVIDETI KLIKOM OVDE.

16. minut - Veliki pritisak Ajntrahta! Napoli se muči da zadrži posed, nižu se opasne situacije pred golom Napolitanaca.

14. minut - Kakav kiks Tiba Kurtoe, Liverpul vodi 2:0! Mo Salah koristi veliki kiks Belgijanca koji mu je poklonio loptu, a popularni faraon surovo kažnjava ovu grešku za delirijum na "Enfildu" koji kliče njegovo ime!

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

Foto: Tanjug

12. minut - Mo Salah pored gola! Egipćanin je u svom prepoznatljivom stilu predriblao dva čuvara, šutirao iz kolena, ali lopta odlazi pored gola. Lako je Liverpul mogao sada i do 2:0.

5. minut - Velika šansa u Frankfurtu! Kolo Muani je čudesnim driblingom izbacio čuvara iz igre, sa neki 6,7 metara iskosa uputio sjajan udarac, ali fenomenalna odbrana Mereta.

4. minut - Gol,gol,gol! Liverpul vodi, Mo Salah je uputio fenomenalan pas, a potom spektakularan potez često osporavanog Darvin Nunjeza. Urugvajac petom, iz prve, šalje loptu iza leđa sjajnog Kurtoe i utišava mnogobrojne kritičare, kako na ostrvu, tako i širom Evrope.

SNIMAK GOLA MOŽETE VIDETI KLIKOM OVDE.

1. minut - Mečevi su počeli! Sve oči će pre svega biti uprte u meč na Enfildu gde igraju Liverpul i Real iz Madrida, što je ujedno i repriza prošlogodišnjeg finala najelitnijeg klupskog takmičenja Evrope. 

20:55 - Još samo 5 minuta do početka mečeva! U sastavu Liverpula je i mladi Stefan Bajčetić, sin legendarnog fudbalera Crvene zvezde, Srđana Bajčetića. 

Foto: Tanjug

STARTNE POSTAVE LIVERPUL - REAL MADRID

FOTO: Printskrin/Rezultati.com

 

STARTNE POSTAVE AJNTRAHT - NAPOLI

FOTO: Printskrin/Rezultati.com

UOČI MEČA LIVERPUL - REAL MADRID

Domaćin je ostvario dve uzastopne pobede i u dobrom ritmu dočekuje današnji susret. Real je takođe uhvatio zalet, nakon što je osvojio Svetsko klupsko prvenstvo trijumfovao je na poslednje dve ligaške utakmice.

Ovo je repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampiona u kojem je Real slavio sa 1:0 pogotkom Vinisijusa.

Liverpul je zauzeo drugo mesto u grupi ''A''. Imao je isto bodova kao i Napoli, ali lider Serije A je bio bolji u međusobnom duelu, a i imao je jaču gol-razliku.

Može se reći da je Liga šampiona omiljeno takmičenje Jirgena Klopa od kada je zaseo na klupu ''redsa''.

Pod palicom nemačkog stručnjaka domaćin je igrao čak tri puta u finalu, dva puta je izgubio upravo od Reala, dok je 2019. podigao trofej nakon što je savladao Totenhem u finalu rezultatom 2:0.

Liverpul je u poslednja dva kola Premijer lige bio bolji od Evertona i Njukasla, tako da u dobrom ritmu dočekuje ovaj susret.

Sa druge strane, Real je skoro podigao prvi trojef ove sezone kada je u finalu Svetskog klupskog prvenstva trijumfovao protiv Al Hilala, 5:3. ''Kraljevski klub'' je za vikend na neugodnom gostovanju Osasuni slavio sa 0:2.

Što se tiče Lige šampiona, gost je zauzeo prvo mesto u grupi ''F'' sa 13 osvojenih bodova. Branilac titule je ovo takmičenje osvajao rekordnih 14 puta, drugi na listi po broju trofeja je Milan koji je Ligu šampiona osvajao ''samo'' sedam puta.

Ono što brine navijače Reala je povreda Karima Benzeme koji je propustio meč za vikend, ali očekuje se da večeras bude od prvog minuta na terenu.

Ove ekipe su igrale dva finala Lige šampiona u ovom veku, pored prošlogodišnjeg ukrstili su koplja i 2018. u Kijevu kada je Garet Bejl svojim fantastičnim golovima doneo naslov prvaka Realu.

Klop ne može da računa na Dijaza, Artura i Tijaga Alkantare, upitan je nastup Nunjeza, a Nemca raduje povratak Žote i Firmina u rotaciju.

UOČI MEČA AJNTRAHT - NAPOLI

Domaćin igra promenljivo nakon pauze, ali za vikend je savladao Verder sa 2:0 i u dobroj atmosferi dočekuje osminu finala Lige šampiona.

Napoli je u odličnoj seriji rezultata, ubedljivo je prvi u Seriji A. Pre par dana je bio bolji od Sasuola rezultatom 0:2 i ima više nego sigurnih plus 15 u odnosu na drugoplasirani Inter.

Ajntraht je zauzeo drugo mesto u jako interesantnoj grupi ''D''. U toj grupi u poslednjem kolu se sve četiri ekipe mogle da prođu dalje, ''Orlovi'' su gubili na gostovanju Sportingu, ali su golovima Kamade i Kolo Muanija preokrenuli i plasirali se u osminu finala.

Što se tiče domaćeg prvenstva, Frankfurt je šesti na tabeli sa 38 poena. Glavni igrač ekipe je maločas pomenuti, Randal Kolo Muani.

Sjajni Francuz dominira ove sezone, postigao je 15 golova i podelio 13 asistencija u svim takmičenjima, a uz to je i odlično nastupio na Svetskom prvenstu u Kataru.

Napoli je u seriji od pet uzastopnih pobeda, igra fenomenalan fudbal i smeši mu se titula prvaka Italije koju čeka još od doba kada je dres velikana nosio Dijego Armando Maradona.

Četa Lućana Spaletija je u grupi ''A'' zauzela prvo mesto sa 15 osvojenih poena. Imala je isto bodova kao i Liverpul, ali je bio bolji u međusobnom duelu.

Gost je postigao čak 20 golova u grupnoj fazi, najbolji strelci ekipe u ovom takmičenju su Đovani Simeone i Đakomo Raspadori sa četiri pogotoka, ali omaleni Italijan se muči sa povredama i propustiće večerašnji duel.

Ono što je bitno za Spaletija je da će mu na raspogalanju biti možda i najbolji duo Evrope  u ovom trenutku, Osimen-Kvarackelija.

Ova dva tima su poslednji put ukrstila koplja davne 1994. kada je u osmini finala Lige Evrope Ajntraht slavio ukupnim rezultatima 2:0.

Domaćin će biti bez Dina Ebimbe, Rodea i Veniga. Italijani u Nemačku dolaze bez Đakoma Raspadorija.

BONUS VIDEO: "JOŠ NISMO SKINULI GAĆE" Gordan Petrić poslao zagonetnu poruku

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba