SRBIJA SVE BLIŽA SVETSKOM VRHU: Predsednica RSS Milena Delić veruje da će rukometaši još više napredovati

Novosti online

03. 02. 2023. u 12:45

RUKOMETAŠI nisu impresionirali na nedavnom SP u Švedskoj i Poljskoj, ali nisu ni rezočarali. "Orlovi" su na kraju bili 11, što za čelnike RSS to nije veliki uspeh, ali ni neuspeh. Predsednica Milena Delić se nada da dolaze lepši dani za nekada trofejnu selekciju.

СРБИЈА СВЕ БЛИЖА СВЕТСКОМ ВРХУ: Председница РСС Милена Делић верује да ће рукометаши још више напредовати

Foto: Nebojsa Parausic

- Najvažnije mi je da među momcima vlada timski duh, da su na svakoj utakmici igrali na pobedu. Kada su gubili nisu se predavali i to je nešto što nije bila slika našeg tima u prethodnom periodu. Ranije su porazi bili sa velikom razlikom baš zbog toga dok danas kada imamo padove u igri mi umemo da se vratimo iz minusa. Mislim da smo na korak da dostignemo reprezentacije koje su u samom vrhu - ističe u intervju za sajt RSS Delićeva.

Prva dama našeg rukometa ponosna je što je atmosfera u reprezentaciji odlična:

- Srećna sam što svaki igrač sa zadovoljstvom dolazi da igra za reprezentaciju i da jedva čeka novo okupljanje. To nam je svima motiv da i mi budemo bolji kao institucija. Kao Savez, omogućili smo sve što je potrebno, da nemaju nikakve zamerke na odnos prema njima i sada je vidljivo i zajedništvo koje vlada, dok podršku osećaju svi.

Delićeva naglašava da Savez ima isti odnos prema B selekciji, muškoj juniorskoj reprezentaciji:

- Bez rezultata u mlađim kategorijama ne možemo da očekujemo uspeh seniora u budućnosti. Sve reprezentacije koje osvajaju medalje su to gradile od kadetskog uzrasta i mi se tim modelom vodimo sada. Svakako, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez velike pomoći države, posebno predsednika Aleksandra Vučića koji je i javno podržao uspon rukometa.

Delićeva puno očekuje i od juniorske selekcije na SP, uz opasku da je najvažnije da na terenu pokažu koliko vrede i da se nametnu selektoru Đeroni. Podseća i da se spremaju za smenu generacije u ženskoj selekciji i da se velika pažnja ukazuje kadetskoj selekciji.

V.N

PODRŠKA SELEKTORIMA

SELEKTORI muške i ženske A selekije Toni Đerona i Uroš Bregar, kao i kormilar juniora Đorđe Teodorović imaju podršku RSS.

- Đeronu sam zatekla kada sam izabrana za predsednicu, ali zbog pandemije on nije imao puno prilike da adekvatno radi. Potom smo u kvalifikacijama za EP pobedili Francusku kod nas, a odigrali nerešeno u gostima i tada sam videla da je pored promena u ekipi van terena, Đerona uspeo da unapredi ekipu i na terenu zbog čega je zaslužio poverenje. Za svaki veći rezultat potrebno je vreme i čestim smenama se do njega ne može doći. Tako smo verovali i u Teodorovića, isti pristup imamo i prema Bregaru - naglasila je Delićeva.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!