NA POBEDU ZA OPROŠTAJ: Rukometaši protiv Holandije završavaju učešće na Svetskom prvenstvu

S. R.

23. 01. 2023. u 09:30

ZA čast, obraz i potencijalno obezbeđivanje kvalifikacija za OI u Parizu 2024. godine. Više motiva je pred rukometnom reprezentacijom Srbije u poslednjem meču na 28. SP protiv Holandije (18.00), u dvorani "Spodek" u Katovicama.

НА ПОБЕДУ ЗА ОПРОШТАЈ: Рукометаши против Холандије завршавају учешће на Светском првенству

FOTO: RSS

Nadu o prolasku među osam najboljih na planeti raspršila je Nemačka, ali zato protiv "lala" "orlovi" ne bi smeli da pokažu znake opuštanja, kao u meču sa Argentinom u prvom poluvremenu. Današnji rival je, takođe, doživeo samo dva poraza na takmičenju i to od istih protivnika kao i Srbija (Norveška 26:27 i Nemačka 26:33). Razočaranje usled eliminacije u taboru Srbije moraju što pre da zaborave, jer vizu za OI mogu još da izvade, tačnije da se dočepaju kvalifikacija, koje će biti na programu u martu naredne godine.

- Gajili smo nadu do poslednjeg trenutka da će Holandija iznenaditi Nemačku, nažalost golman "pancera" Vulf bio je kao zid. Iako znamo da nemamo šanse za četvrtfinale, jasno nam je da moramo da završimo na što boljoj poziciji, pobedom protiv Holandije, što uopšte neće biti lako. Igrači su veoma umorni, treba ih oporaviti za poslednji, ali jako bitan meč. Imamo šansu da završimo na devetoj ili desetoj poziciji, i da se nadamo kvalifikacijama za OI 2024. godine u Parizu - naglasio je za sajt RSS selektor "orlova" Toni Đerona.

Potom je Španac dao analizu Holandije, koja je protiv Norveške, takođe, imala osetnu prednost, ali su poklekli u drugom delu, baš kao i naši rukometaši.

- Igraju isto svaki meč, žustro i uz brzu tranziciju. Uvek pokušavaju da nađu opciju u napadu. Biće fizički naporno. Nadam se da će nam mogućnost menjanja igračkog kadra dati svežinu. Očekuje nas potpuno drugačija utakmica nego kao protiv Argentine - podvukao je Đerona.

Poraz Hrvata ili pobeda od "plus 14"

RUKOMETAŠI Srbije imaju dva puta da dođu do toliko željenih devetog ili desetog mesta. U pol-poziciji da budu najbolji od preostalih selekcija koje su takimčenje završile posle drugog kruga imaju Hrvati, koji imaju pet bodova i u današnjem meču (18.00) sa Bahreinom mogu da stignu do vrednih sedam poena, odnosno sigurne devete pozicije. Ukoliko "kauboji", očekivano, opravdaju ulogu favorita, "orlovima" je za desetu poziciju potrebna pobeda od 14 razlike protiv Holandije da bi prestigli Sloveniju na osnovu gol-razlike.

Naravno, ova kalkulacija dolazi u obzir samo ako za 12 meseci na EP takmičenje na Starom kontinentu osvoji jedna od selekcija koja je već izborila kvalifikacije za OI, ili Egipat podigne pehar na afričkom turniru u januaru 2024.

BONUS VIDEO: NEPOZNATI AUSTRALIJAN OPEN: Ovo možda niste znali o poznatom teniskom turniru

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna