DELFINI SE REVANŠIRALI ŠPANCIMA: Potopljen svetski šampion

S. K.

02. 01. 2023. u 22:07

Staru godinu su završili porazom, a novu su počeli pobedom. Vaterpolisti su se na turniru u Dalasu revanširali svetskom prvaku Španiji za neuspeh u Lujvilu - 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 2:4).

ДЕЛФИНИ СЕ РЕВАНШИРАЛИ ШПАНЦИМА: Потопљен светски шампион

FOTO: VSS

Olimpijski pobednik se rano ujutro sastaje sa selekcijom SAD, koja ih je na startu turneje savladala sa 16:12.

"Delfini" su igrali daleko bolje nego u Lujvilu, naročito su bili sigurniji u odbrani, a istakao se golman Branislav Mitrović. Već od starta izabranici Uroša Stevanovića krenuli su žestoko i golovima Ubovića i Stojanovića poveli sa 2:0. Smanjio je Malarah, da bi u drugoj četvrtini olimpijski pobednik bio još ubedljiviji i na odmor se otišlo sa tri gola viška - 6:3.

U trećoj četvrtini viđena je prava goleada, napadači su bili raspoloženi, pa su Srbi u jednom trenutku imali i 12:7. Svetski prvak se nije predavao, zaigrao je agresivnije u poslednjih osam minuta, uspeo je da se primakne na 13:12, ali je sve rešio Drašović, koji je 54 sekundi pre kraja igrača više pretvorio u 14:12.

- Imali smo očekivano male padove, ali je to sada normalno. Dobro smo igrali mada smo im dozvolili da se vrate posle našeg vođstva od četiri razlike. Sigurno je da možemo bolje. Ova ekipa se nikada ne predaje - kaže Nikola Jakšić, koji je protiv Španaca odigrao 150. utakmicu za Srbiju.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a