"ŽELIM NA RING I U PARIZU": Jelena Janićijević posle bronze na Evropskom prvenstvu cilja Olimpijske igre

S. R.

23. 10. 2022. u 21:21

ISTORIJSKI uspeh bokserke Jelene Janićijević (37) na EP u Budvi daje joj još više elana i motiva da u ring ulazi sa više žara i energije.

ЖЕЛИМ НА РИНГ И У ПАРИЗУ: Јелена Јанићијевић после бронзе на Европском првенству циља Олимпијске игре

FOTO: BSS

Posle bronze na šampinatu Starog kontinenta u Crnoj Gori, u kategoriji do 66 kilograma, skovan je plan da se kroz manje od dve godine nađe na OI u Parizu.

- Osećam da u narednih godinu dana kroz ciklus kvalifikacionih turnira za OI mogu još bolje da se adaptram na olimpijski boks i zaradim mesto u Parizu 2024. - istakala je Janićijevićeva.

Jelenino dostignuće posebno dobija na značaju kada se zna da se u protekle četiri godine nadmetala u profesionalnom boksu. U ovoj kategoriji "plemenite veštine" aktuelna je prvakinja Starog kontinteta i četvrta na planeti.

- Marta ove godine osvojila sam EBU evropsku titulu, to je samo sa naših prostora uspeo da osvoji Marijan Beneš. Olimpijski boks u kojem se sad takmičim je nešto sasvim drugačije. Format tri minuta po tri runde sa drugačijim bodovanjima daje manje prilika da se menja strategija, kao i manje nadmudrivanja sa protivnicama - naglašava Jelena.

Srpska šampionka u velter kategoriji i dalje je pod utiskom uspeha koji je uspela da ostvari.

- Neverovatan je osećaj videti svoju zastavu među tri najsajnija odličja. Još neverovatnije da primim čestike direktno od ministra sporta i predsednika države - zaključila je Jelena.

Šest dama

NA EP su učestvovale 164 takmičarke iz 31 zemlje, među njima i šest srpskih dama: Jelena Janićijević (do 66 kg) se okitila bronzom, Jelena Zekić (54) se plasirala među osam, a draž šampionata osetile su i: Snežana Šiljković (50), Natalia Šadrina (60), Milena Matović (63) i Aleksandra Rapaić (70).

BONUS VIDEO: Brzo voze i dobro zarađuju - Da li je šampion Formule 1 prvi i po plati?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN PRVAK TURSKE: Slobodan Kovač i bankari” zaključali šampionsku krunu