NA DVA TOČKA 600 KILOMETARA: U Požarevcu startovala 62. međunarodna biciklistička "Trka kroz Srbiju"

D. NOVKOVIĆ

14. 09. 2022. u 20:01

TAČNO u podne, danas je u Požarevcu startovala 62. Međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju", u kojoj učestvuje 19 ekipa sa 120 vozača iz 26 zemalja sa svih šest kontinenata.

НА ДВА ТОЧКА 600 КИЛОМЕТАРА: У Пожаревцу стартовала 62. међународна бициклистичка Трка кроз Србију

FOTO: BSS

Prva etapa vozi se od Požarevca do Mionice, a druga sledi u četvrtak - od Mionice do Čačka.

U petak se ide od Čačka do Prijepolja, a u subotu od Prijepolja i nazad do Čačka, gde će biti proglašeni pobednici. Na otvaranju trke duge ukupne 600 kilometara uspeh biciklistima poželeo je Saša Pavlović, gradonačelnik Požarevca, grada koji je, zbog dosadašnjih organizovanja ovog takmičenja, poneo titulu "Domaćin decenije".

- Posebno zadovoljstvo koje u nama izazivaju gosti koji nam dođu uz "Trku kroz Srbiju", jeste što su predstavnici sporta koji u ljudima budi samo ono najbolje - rekao je gradonačelnik.

On je izrazio zadovoljstvo što na ovim trkama, nakon 29 godina, učestvuje i ekipa Republike Srpske.

Radomir Pavlović, predsednik Biciklističkog saveza Srbije, glavnog organizatora ovog sportskog nadmetanja, podsetio je na slavnu istoriju trke koja datira još iz predratnog perioda, kada je pod pokroviteljstvom dinastije Karađorđević, 1929. godine, krenula iz Srbije.

Osim BSS, u organizaciji ovogodišnje trke "Kroz Srbiju" učestvuju i gradovi-domaćini: Požarevac, Čačak, Prijepolje i Mionica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije