TAJSON FJURI ZAVRŠIO NESTVARNU KARIJERU: Čudesan bokserski pohod počeo je iz Srbije - za ovaj snimak malo ko zna (VIDEO)

Novosti online

12. 08. 2022. u 16:35

BRITANSKI bokser i aktuelni VBC prvak sveta u teškoj kategoriji, Tajson Fjuri, saopštio je danas, na 34. rođendan, da je završio profesionalnu karijeru.

ТАЈСОН ФЈУРИ ЗАВРШИО НЕСТВАРНУ КАРИЈЕРУ:  Чудесан боксерски поход почео је из Србије - за овај снимак мало ко зна (ВИДЕО)

Foto AP

"Veliko hvala svima koji su dali doprinos mojoj karijeri tokom godina i nakon dugih i teških razgovora konačno sam odlučio da odem. Na 34. rođendan, ja kažem - srećan put", napisao je Fjuri na društvenim mrežama.

Britanac, čiji je nadimak Kralj Cigana, u karijeri je pobeđivao bokserske veličine poput Vladimira Klička, Dereka Čisore i pomenutog Dionteja Vajldera.

Bio je svojevremeno vlasnik i VBA, IBF, VBO i IBO pojaseva, a malo je poznato da je svojevremeno slavio u Srbiji.

Naime, 2007. je u Somboru osvojio srebrnu medalju na juniorskom šampionatu Evrope. U finalu ga je pobedio Maksim Babanin iz Rusije (koji je u profesionalnom boksu učestvovao samo triput, a sva tri puta je ostvario pobede nokautima).

Snimak te borbe možete i vi da pogledate:

U profesionalnoj karijeri Tajson Fjuri takođe nikada nije izgubio - 33 održana meča, 32 pobede i jedan remi, sa Vajlderom 1. decembra 2018.

Potom je istog rivala dvaput pobedio, u februaru 2020, te oktobru 2021.

Poslednji meč je imao 23. aprila 2022, kada je na Vembliju odbranio VBC pojas pobedom nad Dilijanom Vajtom.

BONUS VIDEO: Ovako se Pešićevi "orlovi" spremaju za Mundobasket

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN PLANINA: Ključna uloga krovova sveta