UDOVIČIĆ NA OMLADINSKOJ KONFERENCIJI U S. MAKEDONIJI: Povezivanje mladih iz regiona je najveća garancija uspešne budućnosti Zapadnog Balkana

Novosti online

11. 08. 2022. u 15:34

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić učestvovao je na omladinskoj konferenciji ,,Mladi u Otvorenom Balkanu: šanse i perspektive za pouzdan progres u regionu“ koja se održala u Severnoj Makedoniji uoči Međunarodnog dana mladih.

УДОВИЧИЋ НА ОМЛАДИНСКОЈ КОНФЕРЕНЦИЈИ У С. МАКЕДОНИЈИ: Повезивање младих из региона је највећа гаранција успешне будућности Западног Балкана

FOTO: MOS

Na konferenciji su učestvovali ministri iz regiona koji su u svojim izlaganjima izneli načine i mehanizme na koje podržavaju mlade, ali su tokom trajanja konferencije razmatrane i aktivnosti za naredni period koje mogu još više da doprinesu povezivanju mladih Zapadnog Balkana.

- Učešće na ovoj i sličnim konferencijama izuzetno je važno kako bi još kvalitetnije delovali zajedno na svim nivoima, a u skladu sa potrebama, stavovima, planovima i željama mladih. Posebnu vrednost imaju zajednički regonalni događaji, jer samo zajedničkim snagama i kontinuiranim ulaganjem u stvaranje uslova za kvalitetan život mladih možemo uticati na drugačije trendove u našem regionu. Mladi su najbolji predstavnici i promoteri zemlje, najjači resurs i pokretačka snaga, i njihova neiscrpna energija, inovativnost i stvaralački duh pokreću svako društvo i doprinose njegovom napretku. Osnaživanjem mladih i obezbeđivanjem uslova za njihov razvoj postavljamo čvrste temelje za mirnu i održivu budućnost, a povezivanje mladih iz regiona je prioritetni cilj svih nas, jer je to najveća garancija uspešne budućnosti Zapadnog Balkana - izjavio je ministar Udovičić.

Ministar Udovičić je nakon konferencije održao bilateralne sastanke sa ministrom sporta i mladih Republike Crne Gore Vasilijem Laloševićem i direktorom Agencije za mlade i sport Republike Severne Makedonije Naumčetom Mojsovskim.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

STIGAO U BESNOM DŽIPU: A kad je reprezentativac izašao, nisu mogli da veruju kad su videli stajling (VIDEO)