MAŠI DOČEK DOSTOJAN ŠAMPIONKE: Evropskim zlatom obradovala Požarevac

D. NOVKOVIĆ

08. 08. 2022. u 22:04

MLADA atletičarka Maša Rajić (15) iz Požarevca, osvojila je nedavno zlatnu medalju u trci na 800 metara na Evropskom olimpijskom festivalu mladih, održanom u Slovačkoj, a u ime građana Požarevca, gradonačelnik Saša Pavlović priredio je juče prijem u njenu čast.

МАШИ ДОЧЕК ДОСТОЈАН ШАМПИОНКЕ: Европским златом обрадовала Пожаревац

Foto D. N.

- Ovom pobedom Maša je na najbolji način promovisala ne samo svoj grad, već i svoju zemlju - rekao je gradonačelnik.

U Banskoj Bistrici Maša je trijumfovala u jakoj konkurenciji, zbog čega joj je pripala čast da na zatvaranju takmičenja nosi zastavu Srbije.

- Presrećna sam što sam pobedila, mada to nisam očekivala. Drago mi je što sam tako veliki uspeh postigla baš na svom prvom takmičenju sa reprezentacijom - izjavila je Maša koja je u finalnoj trci postigla vreme od 2:11:95.

Maša sa zlatnom medaljom, Foto D. N.

Mašinom uspehu u Slovačkoj prethodili su ovogodišnji uspesi u Srbiji, takođe u trkama na 800 metara. Pobedila je na Prvenstvu Srbije za atletičare do 18 godina, održanom u Sremskoj Mitrovici, a osvojila je i drugo mesto na Prvenstvu Srbije do 20 godina u Kruševcu. Zbog odličnih rezultata proglašena je za najboljeg mladog sportistu Požarevca. Ovu perspektivnu atletičarku sada očekuju pripreme za naredna takmičenja, za koja će uskoro moći da se priprema u optimalnim uslovima, jer se tokom ovog meseca očekuje završetak izgradnje savremenog atletskog stadiona u Požarevcu.

TRKE ZAPOČELA JOŠ U VRTIĆU

MAŠA Rajić atletikom se bavi već devet godina. Sve je počelo kada je, u kategoriji vrtića, trčala na oktobarskim uličnim trkama u Požarevcu. Nakon toga prihvatila je poziv iz AK Požarevac da bude njihov član.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA: Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021. godini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!