ODBOJKAŠKI KLUB PARTIZAN DIGAO GLAS: Crno-beli nezadovoljni radom generalnog sekretara OSS Ivana Kneževića

Novosti online

07. 07. 2022. u 21:02

PRVI ljudi Partizana Aleksandar Stanković i Željko Tanasković tvrde da se generalni sekretar Odbojkaškog saveza Srbije Ivan Knežević ponaša neprofesionalno, kao i da je zloupotrebio svoju funkciju i uticaj prilikom dovođenja mladih igračica u TENT iz Obrenovca.

ОДБОЈКАШКИ КЛУБ ПАРТИЗАН ДИГАО ГЛАС: Црно-бели незадовољни радом генералног секретара ОСС Ивана Кнежевића

FOTO: OK Partizan

Ističu da su o problemima želeli da razgovaraju u četiri oka sa čelnicima Saveza, ali od 26. maja nisu dobili odgovor na njihov dopis.


- Umesto da pričamo o našem novom sponzoru Efbetu, o nameri da napadnemo trofeje, mi smo primorani da se zbog problema u komunikaciji sa pojedincima iz Saveza oglašavamo javno. Investirali smo u mušku i žensku ekipu, a nemamo nikakvu satisfakciju. Naš glas se ne čuje - istakao je predsednik Partizana Efbeta Aleksandar Stanković.

Crno-beli ističu da su tražili sastanak sa čelnicima OSS kako bi govorili o problemima koji se godinama dešavaju, a nisu dobri za odbojku.

- Nismo dobili odgovor, što govori o neprofesionalnom odnosu generalnog sekretara Ivana Kneževića, koji bi trebalo da bude spona između Saveza i klubova. Želimo i da ukažemo predsedniku Zoranu Gajiću da će nas Kneževićevo ponašanje i neodgovornost sprečiti da podignemo odbojku na viši nivo - naglasio je počasni predsednik crno-belih Željko Tanasković.

Nekadašnji kapiten reprezentacije Jugoslavije tvrdi da Knežević zloupotrebljava svoju funkciji i uticaj generalnog sekretara prilikom dovođenja mladih igrača u TENT, jer im se obećava mesto u reprezentaciji. To potkrepljuje činjenicom da je preko 15 obrenovačkih igračica u mlađim selekcijama Srbije.

Jedan od akutnih problema je i da mladi igrači nisu obavezni da potpišu prvi profesionalni ugovor sa klubom koji ih stipendira. I navode primer svoje odbojkašice koja je prošle godine otišla u inostranstvo uz dozvolu Saveza.

- Zbog nezinteresovanosti i neodgovornosti generalnog sekretara Kneževića da reši nastali problem, morali smo da angažujemo advokata, i dali Savezu konstruktivna, zakonski prihvatljiva rešenja. Nažalost ti predlozi još nisu verifikovani, iako je problem od strateškog značaja i hitan - podvukao je Tanasković.

Veliki problem je i to što se svake dve godine menja Pravilnik Saveza bez konsultacije sa klubovima, što, po čelnicima Partizana, govori da je Udruženja klubova fiktivna organizacija.

- Ukinut je propis da superligaš može da ima i drugu klub koji igra rang niže. Sada može samo dva ranga niže i šta sada mi da radimo sa Partizanom 2. Uložili smo sredstva, a klub mora da ispadne - kaže Tanasković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024