MAJI OGNJENOVIĆ MURAL U RODNOM GRADU: Poznata odbojkašica ovekovečena u Zrenjaninu (FOTO)

B. GRUJIĆ

08. 06. 2022. u 17:14

KAPITEN ženake odbojkaške reprezentacije Srbije, Maja Ognjenović, rođena Zrenjaninka, na fasadi zgrade u naselju 4. jul, u kojoj je odrasla, dobila je mural, koji je oslikao, akademski slikar iz Zrenjanina, Flora Viorel.

МАЈИ ОГЊЕНОВИЋ МУРАЛ У РОДНОМ ГРАДУ: Позната одбојкашица овековечена у Зрењанину (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Majin pobednički portret, dimenzija 2 x 4 metra, kao veran prikaz jedne od fotografija sa sportskog terena, konačno je zaživeo, nakon odlaganja radova zbog vremenskih uslova i zdravstvenog stanja  autora, urađen je u dvobojnim tonovima bele i braon akrilne boje, koja je postojana i dugotrajna.

- U slikanju portreta imam veoma veliko iskustvo, jer sam ih uradio više hiljada,  a mali problem je bio transponovanje fotografije u crtež, koji mora sadržati određene parametre, ženski lik zahteva i nežnije tonove od muškog i mislim da sam to ovim radom postigao - istakao jeFlora Viorel.

Maja Ognjenović jedna je od najuspešnijih i najtrofejnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu. Posle osvojenog olimpijskog srebra u Rio de Žaneiru 2016. godine, zbirci trofeja prošle godine dodala i drugu olimpijsku medalju, iz Tokija, a osvojila je i jedno svetsko i dva evropska prvenstva, kao i dva druga i jedno treće mesto na  šampionatima Starog kontinenta.

Njena medalja iz Tokija ujedno je i 24. olimpijska medalja koja je stigla u Zrenjanin, u godini u kojoj je nosio titulu Evropskog grada sporta.



 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)