ATLETSKA PRESTONICA SVETA: U Beogradu sutra jubilarni 35. jubilarni Beogradski maraton - "Prijateljstvo na duge staze"

S. RAJIĆ

14. 05. 2022. u 09:00 >> 20:27

ZASIJAĆE zaštitni znak prestonice Srbije u punom sjaju posle dve godine. Na jubilarnom 35. Beogradskom maratonu, koji se održava pod sloganom "Prijateljstvo na duge staze", na startu sutra od 8.00, ispred crkve Svetog Marka, naći će se 6.700 trkača, u polumaratonu (21 km) i maratonu (42 km), od čega 1.200 stranaca, iz čak 70 zemalja.

АТЛЕТСКА ПРЕСТОНИЦА СВЕТА: У Београду сутра јубиларни 35. јубиларни Београдски маратон - Пријатељство на дуге стазе

FOTO: Tanjug

Takođe, vraća se i tradicionalna "Akva Viva trka zadovoljstva".

- Nije mala stvar bilo koju manfestaciju održavati više puta, a 1988. održan je prvi maraton, kao i u teškim vremenima za vreme bombardovanja naše zemlje 1999. i za vreme pandemije virusa korona, virtuelno. Nema lepše slike od trkača na ulicama, a Beograd je odavno stao uz rame Njujorku, Londonu, Bostonu, Berlinu... koji imaju prepoznatljivu tradiciju održavanja ovog događaja - zadovoljan je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, najavljujući potpisivanje novog desetogodišnjeg ugovora Grada kao generalnog pokrovitelja i organizatora najmasovinije beogradske manifestafije.

Direktor "Beogradskog maratona" Daro Habuš uputio je pre svega zahvalicu svima koji su učestvovali u organizaciji.

- Slogan "Prijateljstvo na duge staze" u potpunosti oslikava naše partnerstvo koje imamo sa državnim institucijama. Hvala na podršci Gradu Beogradu, Ministarstvu sporta i Srpskom atletskom savezu, neka nam Beograd sutra bude atletska prestonica sveta - istakao je Habuš.

Pre samo dva meseca u "Areni" održano je, po rečima direktora Srpskog atletskog saveza Slobodana Brankovića, najbolje Dvoransko prvenstvo sveta ikad, a želja je da i Beogradski maraton bude među najboljima.

- Drago mi je da sarađujemo, želimo da u budućnosti budemo oslonac Beogradskog maratona, da napredujemo i budemo najmasovniji i najkvalitetniji ne samo u regionu nego i u čitavom svetu - rekao je Branković.

Kao i po ustaljenoj tradiciji, štimug i ritam trkčama da se prebace granice svojih mogućnosti, davaće trubači i bubnjari na četiri lokacije u gradu: Brakov most, na raskrsnici između ulica Kralja Milana i Kneza Miloša kod "Londona", na Terazijama, dok će u Pionirskom parku biti latino bend.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)