POTPUNO SAM SAZREO U BREŠI: Đorđe Lazić se polako nameće kao nova uzdanica naše vaterpolo reprezentacije

S. KRSTOVIĆ

25. 04. 2022. u 22:59

NOVA reprezentacija - stari ciljevi. Vaterpolisti su svesni i da bez šestorice veličanstvenih moraju da nastave pobedničkom stazom. "Delfine" već od četvrtka do subote u Podgorici očekuje završni turnir evropskog dela Svetske lige, sa kojeg tri najbolje idu na F8 krajem jula u Strazburu.

ПОТПУНО САМ САЗРЕО У БРЕШИ: Ђорђе Лазић се полако намеће као нова узданица наше ватерполо репрезентације

FOTO: M. Vukadinović

Jedan od onih od kojih se očekuje da u narednom periodu bude uzdanica Srbije je i centar Breše Đorđe Lazić.

- Srećan sam što smo se posle dužeg vremena okupili. Meni baš prija rad u reprezentaciji. Znamo se dugo, dobro je što većina reprezentativaca igra zajedno u Novom Beogradu. Ali je i istina da u ovom sastavu, sem na SP 2019. u Gvanžouu, nismo igrali često. Sigurno da je potrebno vreme da se uigramo, da se sklope kockice, da svako pronađe svoju ulogu u timu. Verujem da će selektor Dejan Savić staviti sve na svoje mesto kada bude potrebno - naglašava Lazić.

Odlaskom Duška Pijetlovića na Laziću i Vicu je sada daleko veće odgovornost.

- Siguran sam da ćemo deliti minutažu. Ne želim da pričam ko će biti prvi, a ko drugi centar. Znamo samo da je na nama velika odgovornost i probaćemo što bolje da ga zamenimo. Nadam se da ćemo uspeti - ističe Lazić.

Nekadašnji centar Partizana je dolaskom u Brešu iskazao svoj raskošni talenat.

- Breša me je preporodila. Trener Bovo mi je dao šansu da igram kao prvi centar, što mi je mnogo značilo i što je jako bitno za sazrevanje, stasavanje jednog centra. To donosi i samopouzdanje svakom igraču. Inače, ove sezone igramo veoma dobro, do izražaja je došao timski duh. Za nas je veliki uspeh to što smo grupnu fazu završili kao prvi. Sigurno je da se nećemo zadovoljiti time - kaže Lazić.

Grci su uvek opasni

VATERPOLISTI su sinoć u Trebinju, u prijateljskom meču sa Crnom Gorom, uveličali svečanost otvaranja zatvorenog bazena. Od danas su u Podgorici, gde u četvrtak (21.00) u četvrtfinalu evropskog dela Svetske lige igraju sa Grčkom. Pobednik se u polufinalu sastaje sa boljim iz duela Mađarska - Španija.

- Duel sa Grcima je repriza olimpijskog finala u Tokiju. Grci će igrati bez svoja dva centra, koji su im bili glavni aduti. Izuzetno kvalitetna selekcija, u kojoj većina igrača nastupa u Olimpijakosu. Moraćemo da damo i više od sto odsto kako bismo ih pobedili - ističe Lazić.

BONUS VIDEO: Kad Novak Đoković i njegov sin Stefan sparinguju

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri