DRAGAN MARKOVIĆ PALMA: Ženski rukometni klub Jagodina je najuspešniji sportski kolektiv Jagodine svih vremena

Novosti online

18. 04. 2022. u 11:48

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma priredio je prijem za rukometašice Jagodine, osvajače Kupa Srbije koje su, kako je rekao, najuspešniji sportski kolektiv u Jagodini, uključujući i bivše Svetozarevo.

ДРАГАН МАРКОВИЋ ПАЛМА: Женски рукометни клуб Јагодина је најуспешнији спортски колектив Јагодине свих времена

Foto Privatna arhiva

Ženski rukometni klub Jagodina osvojio je poslednjih godina osam titula uzastopno - dva prvenstva Srbije, tri Kupa Srbije, dva Super kupa Srbije i Svesrpski kup, a poslednje titula koju su osvojile je Kup Srbije.

Na prijemu u Skupštini grada Jagodine Marković je rukometašicama čestitao na tako visokim rezultatima koje su, kako je rekao, postigle zahvaljujući predsedniku Ženskog rukometanog kluba Jagodina Aleksandru Miladinoviću.

Naveo je da u sportu teško u kontinuitetu postizati visoke rezulate.

"Mi smo uvek znali da nagradimo ovako visoke rezultate, neće izostati adekvatna nagrada ni ovoga puta. Dobro je kada osvojiš jednu titulu, a još bolje kada osvojiš duplu titulu. Ja sam siguran da će biti i ta druga titula. Imamo i četiri rukometašice u reprezentaciji i to je veliki uspeh", rekao je Marković.

Istakao je da je Jagodina jedini grad koji sve sportske klubove i discipline na svojoj teritoriji finansira iz budžeta grada.

"Mi koji smo sada na vlasti, nikada nećemo smanjiti budžet za sport, već ćemo ga iz godine u godinu uvećavati", rekao je Marković.

Predsednik Ženskog rukometnog kluba Jagodina Aleksandar Miladinović istakao je ulogu grada Jagodine u postizanju visokih rezultata tog kluba koji je, naveo je, igrao pet finala kupa od čega je osvojio četiri pehara.

"Mi, sportski radnici znamo da kažemo da nema uspeha bez menadžera i sponzora. Ali u ovom slučaju nije bitan toliko ni menadžer, ni sponzor. Mi nemamo sponzora, ali imamo Skupštinu grada Jagodine na čelu sa predsednikom, koji je svaki uspeh našeg kluba znao da nagradi, rekao je Miladinović.

Trener Ženskog rukometnog kluba Jagodina Dragan Markov, koji je i deo stručnog štaba reprezentacije Srbije, rekao je da će se potruditi da njegov tim ovu sezonu ponovo završi sa duplom krunom, odnosno da nakon plej ofa osvoji i prvenstvo Srbije, dok se kapiten tog kluba Jelena Gojković zahvalila gradu na podršci i najavila osvajanje titule državnog šampiona treći put zaredom.

U saopštenju se dodaje da je Draganu Markoviću Palmi uručena zlatna medalja i pehar osvajača Kupa Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna