DEJAN SAVIĆ NAKON ŽREBA: Teška grupa, jako teška!

Novosti online

13. 04. 2022. u 09:18

SELEKTOR vaterpolista Srbije Dejan Savić istakao je da je naša grupa D u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo izuzetno jaka i da našu selekciju očekuju vrlo teški i neizvesni mečevi. Protivnici u prvoj fazi takmičenja biće Sjedinjene Američke Države, Australija i Kazahstan.

ДЕЈАН САВИЋ НАКОН ЖРЕБА: Тешка група, јако тешка!

FOTO: EPA

U utorak je obavljen žreb za Svetsko prvenstvo u vaterpolu, a selektor Srbije Dejan Savić nije bio oduševljen i istakao je da grupa nije nimalo laka.

- Neko će da kaže da imamo lako grupu, a ja kažem da je jako teška. Ponavljam, jako teška. Prvo sa Amerikancima i Australijancima nikada nije lako. Na startu takmičenja su najopasniji, a nama su rivali u prva dva kola. U grupi su nam protivnici sa tri stila igre, nema Evropljana. Nezgodno u svakom slučaju - rekao je Savić za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Uprkos svemu, selektor Srbije očekuje da će ekipa dati maksimum i prokomentarisao je situaciju u kojoj njegov tim ide dalje kao prvi u grupi.

- Tu nas čekaju onda ili Hrvati, ili Grci. Ne treba da pričam kakvi su to rivali. Ali da se mi spremimo kako treba, da damo maksimum, pa da vidimo dokle ćemo da stignemo - zaključio je Savić.

Svetsko prvenstvo biće odigrano od 18. juna do 3. jula u Budimpešti, a titulu brani selekcija Italije.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati