"IZ RAZLOGA VIŠE SILE" Formula 1 raskinula ugovor sa VN Rusije

Novosti online

03. 03. 2022. u 13:56

HAJCI na ruski i beloruski sport piključila se i Međunarodna automobilska federacija i to samo dva dana nakon što su iz ove organizacije dozvolili takmičarima iz ove dve zemlje da nastupaju, ali pod zastavom FIA i bez himne.

ИЗ РАЗЛОГА ВИШЕ СИЛЕ Формула 1 раскинула уговор са ВН Русије

FOTO: EPA

Ovog četvrtka Formula jedan je objavila da se trka za Veliku nagradu Rusije briše iz kalendara i to ne samo za ovu godinu nego zauvek, pošto je raskinut ugovor i ne postoji mogućnost da se ponovo potpiše.

Pre dva dana Svetska automobilska federacija (FIA) održala je sastanak na kome je, između ostalog, odlučeno i da ruski i beloruski vozači ne budu suspendovani, ali da će morati da se takmiče pod zastavom FIA i bez himne.

Takođe, na istom sastanku je u dogovoru sa Formulom 1 odlučeno da se na teritoriji Rusije i Belorusije neće održavati međunarodna takmičenja „dok ne bude odlučeno drugačije“.

Ipak, sada je Formula 1 potvrdila da ne razmišlja o povratku na stazu u Sočiju, kao i da najverovatnije do te saradnje neće ponovo doći.

U prvom saopštenju iz Formule 1 je naglašeno da se trka u Sočiju otkazuje „iz razloga više sile“, kao i da će detalji biti saopšteni u danima koji slede.

BONUS VIDEO - RUSKA VOJSKA POMAŽE UKRAJINSKIM IZBEGLICAMA

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije