KOLEGE PODRŽALE VELASKEZA! UFC borac uhapšen zbog pokušaja ubistva: "Ne želim da živim u državi u kojoj ne smeš da upucaš pedofila"

Novosti online

02. 03. 2022. u 17:40

NEKADAŠNjI šampion UFC teške kategorije Kejn Velaskez uhapšen je u ponedeljak u Kaliforniji zbog pokušaja ubistva. Brojne Velaskezove kolege iz sveta sporta, ali i američka javnost stali su na njegovu stranu kada je u javnost izašla informacija da je žrtva pucnjave seksualno napastvovao Velaskezovu blisku rođaku.

КОЛЕГЕ ПОДРЖАЛЕ ВЕЛАСКЕЗА! УФЦ борац ухапшен због покушаја убиства: Не желим да живим у држави у којој не смеш да упуцаш педофила

FOTO: AP

Velaskez se trenutno nalazi u zatvoru "Santa Klara" i neće biti pušten da se brani sa slobode uz kauciju. Saslušanje bi trebalo da se održi u sredu.

Bivši šampion je bio među uključenima u pucnjavu u San Hozeu koja se odigrala u ponedeljak, a u kojoj je jedna osoba povređena. Policija je upravo Velaskeza identifikovala kao osobu koja je ranila osobu za koju se kasnije ispostavilo da se zove Hari Judžin Gularte.

Ovaj 43-godišnji stanovnik San Martizan u Kaliforniji zlostavljao je Velaskezovu rođaku čije ime nije objavljeno jer je reč o maloletnom licu.

Kada su detalji Velaskezovog motiva za napad na Gulartea objavljeni, podigla se na noge selokupna MMA i UFC zajednica i stala uz nekadašnjeg šampiona.

Oslobodite Kejna, postala je poruka i glavni hešteg na društvenim mrežama pred današnje suđenje na kome je odbijena kaucija za Velaskeza. 

Bivši UFC šampion velter kategorije Ben Askren objavio je na društvenim mrežama status u kome kritikuje pravni sistem:

- Ne želim da živim u državi u kojoj nije dozvoljeno upucati nekoga ko seksualno uznemirava dete - napisao je Askren.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni