DA BUDEMO JOŠ BOLJI! Svečano obeležen 112. rođendan olimpijskog komiteta Srbije

A. P.

23. 02. 2022. u 19:33

ISPRED beogradskog hotela "Moskva", Olimpijski komitet Srbije obeležio je 112. rođendan.

ДА БУДЕМО ЈОШ БОЉИ! Свечано обележен 112. рођендан олимпијског комитета Србије

FOTO: Tanjug

Predsednik OKS Božidar Maljković je, u prisustvu olimpijaca džudiste Aleksandara Kukolja i veslača Martina Mačkovića i Milana Vasića, kao i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka, na spomen-ploču ispred hotela na Terazijama položio lovorov venac, uz intoniranje himne "Bože pravde".

- U godini iza nas ostavili smo najuspešniji nastup naše zemlje u istoriji na letnjim Olimpijskim igrama, i to nam uliva nadu da smo na pravom putu. Sport ne priznaje šta je bilo juče, zato moramo da iskoristimo predstojeći period da slično, kao što smo to uradili na letnjim sportovima, pronađemo model koji će nas dovesti da naredne Zimske olimpijske igre u Milanu i Kortini 2026. sačekamo sa daleko većim sportskim ciljevima - istakao je Maljković.

Kako tradicija nalaže, na samom kraju manifestacije usledilo je sečenje "olimpijske torte", na istom mestu gde je 23. februara 1910. goine grupa mladih srpskih oficira i vizionara, sa generalom Svetislavem Đukićem na čelu, osnovala Srpski olimpijski klub, preteču današnjeg OKS. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!