SNEŽNA PRINCEZA UZELA ZLATO: Ovo je Ajlin Gu, model Viktorija sikrit i olimpijska šampionka - rođena u SAD , izabrala Kinu (FOTO)

Novosti online

08. 02. 2022. u 17:21

PETI dan nadmetanja u Pekingu obeležila je Kineskinja američkog porekla Ajlin Gu, zlatnom medaljom u skijanju slobodnim stilom, u disciplini big er.

СНЕЖНА ПРИНЦЕЗА УЗЕЛА ЗЛАТО: Ово је Ајлин Гу, модел Викторија сикрит и олимпијска шампионка - рођена у САД , изабрала Кину (ФОТО)

FOTO: AP

Tinejdžerska senzacija, nadimka "snežna princeza", rođena je 2003. u San Francisku. Njen otac je Amerikanac, majka Kineskinja. Prvom pobedom u Svetskom kupu 2018. skrenula je pažnju na sebe, i odlučila da, ipak, nastupa pod zastavom Kine.

To je mladoj 18-godišnjoj takmičarki omogućilo da postane zvezda u zemlji domaćina ZOI. Na tamošnjoj najpopularnoj društvenoj mreži "Veibo", ima dva miliona pratilaca, koje svakodnevno "uveseljava" trkovima koje izvodi na snegu.

Ogromna popularnost odškrinula je vrata za ulazak u svet mode. Postala je zaštitno lice mnogih velikih brendova, kao što su "Viktorija sikrit", "Guči" i "Luj Viton". Takođe, omogućilo joj je i da krasi naslovnice prestižnih magazina "El" i "Vog". Zahvaljujući tome, prošle godine inkarisala je 14 miliona dolara.

- Ovo je definitivno najsrećniji trenutak u mom životu. Ne mogu da verujem da se ovo dešava - blistala je od sreće Ajlin, dok joj je oko vrata sijala zlatna medalja. 

BONUS VIDEO - Pre 38 godina otvorene su Zimske olimpijske igre u Sarajevu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)