BRIGA O NAŠEM SPORTU: Sportski savez Srbije i ove godine planira brojne akcije

N.ILjUKIĆ

11. 01. 2022. u 20:24

NAJMASOVNIJA sportska organizacija na Balkanu je sa uspehom sumirala 2021. i sa velikim ambicijama je počela 2022. godinu. Sportski savez Srbije će i u narednih 12 meseci nastaviti sa svojim aktivnostima koje su u najmanjim sredinama širom zemlje, pa čak i van granica Srbije pokazale koliko je važno kada se brine o sportu ,rekreaciji i zdravom životu.

БРИГА О НАШЕМ СПОРТУ: Спортски савез Србије и ове године планира бројне акције

FOTO: SSS

Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković su za "Novosti" sumirali godinu koja je ostala za nama.

- Šta nas je sve zadesilo sa virusom korona u 2020, pa i 2021. godini, mogu slobodno da kažem da je Sportski savez Srbije herojski i mudro prošao kroz sve izazove i poteškoće koje su pretile da parališu svakodnevni život, pa i sport u našoj zemlji. Od brojnih medicinskih pregleda, preko naših uobičajenih akcija, vratili smo se na najbolji mogući način među najmlađu populaciju, ali i pružili podršku starijim građanima, rekreativcima koji su bili željni bavljenja sportom - kaže prvi čovek Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

SPORT U DIJASPORI

Sportski savez Srbije će tokom 2022. godine uvesti i neke nove akcije.

- Planiramo da pokrenemo sportske akcije u srpskoj dijaspori, a kroz akciju "Sport trećeg doba" želimo da pokažemo da brinemo i o najstarijoj populaciji koja ima želju da se bavi rekreacijom - otkriva Goran Marinković.

Veliki olimpijski rvački šampion je nedavno dobio novi mandat da vodi Sportski savez Srbije i sa aktuelnim čelnicima ove organizacije nastavlja sa radom koji je prepoznat širom zemlje.

- Želimo da proširimo neke od naših prepoznatljivih akcija. Pored Malih sajmova sporta koje smo sa pet proširili na čak deset, pa Seoskih igara, Seoskih igara, pa akcija "Budi zdrava, vežbaj sa nama" koja je namenjena ženama i "Sport je važan da bi bio zdrav i snažan" koja je namenjene najmlađoj populaciji, organizatori smo i tradicionalnog Sajma sporta koji se prošle godine održao u septembru, na otvorenom prostoru na sportskim terenima na Adi Ciganliji u Beogradu. Taj termin bi mogao da postane sada standardan, jer se ova manifestacija ranije održavala pod kupolama Beogradskog sajma krajem novembra. Posebno smo ponosni i na dodelu Majske nagrade koja, podsećam, najviše društveno-sportsko priznanje u Srbiji - kaže generalni sekretar SSS Goran Marinković.

U Sportskom savezu Srbije ponosni su i na vrlo konkretnu pomoć brojnim sportskim klubovima i savezima širom države.

- Nastavićemo i u 2022. godini sa podelom sportske opreme, kao i sa procesom edukacije sportskih radnika u klubovima. U godini koja je ispred nas planiramo i povećanje broja teritorijalnih i granskih sportskih saveza - dodaje Marinković.

Krajem prošle godine Sportski savez Srbije je dobio vrlo zanimljiv sastav novog Upravnog odbora.

- Želeli smo da podmladimo Upravni odbor i uspeli smo u tome. U naredne četiri godine u njemu će biti neka od javećih imena sroskog sporta i vrlo smo ponosni na to - zaključio je prvi čovek Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

BONUS VIDEO: Sudija usred ringa morao da uspava MMA borca

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri