RUKOMETAŠI OKO PODNEVA PUTUJU U SEGEDIN: Desetkovani na Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj

S. K.

11. 01. 2022. u 09:00

VIRUS korona je i te kako uzdrmao redove rukometaša Srbije uoči EP od 13. do 30. januara u Mađarskoj i Slovačkoj. "Orlovi" su proteklih dana imali dosta pozitivnih igrača, tako da će danas oko podneva put Segedina krenuti samo oni koji imaju negativni PCR test.

РУКОМЕТАШИ ОКО ПОДНЕВА ПУТУЈУ У СЕГЕДИН: Десетковани на Европско првенство у Мађарској и Словачкој

Foto: Nebojsa Parausic

Zbog velikih problema, selektor Toni Đerona, koji je i sam morao u petodnevnu izolaciju, nije mogao da uradi na pripremama ono što je želeo, tako da je pitanje u kakvoj su formi naši asovi.

Rukometaše po dolasku u Segedin odmah očekuje još jedno PCR testiranje. Ali, kako su svi vakcinisani, u izolaciju će morati samo oni koji su pozitivni. Jasno je da naše očekuje jedno neizvesno prvenstvo, sa izmenjenim timom i mogućnošću da se uigravaju tek na šampionatu. Jer, od trenutka kada su prekinuti treninzi, 5. januara, vežbaju samo individualno u teretani. Naši su radili u vanrednim okolnostima i treba im čestitati što će uopšte igrati na Evropskom prvenstvu.

Podsetimo, od igrača koji su bili pozitivni jedino je prošle subote golman Vladimir Cupara dobio nalaz da je negativan i da može da se vrati treninzima posle lekarskih pregleda.

Inače, protekle nedelje osim Cupare pozitivni na testiranju bili su Bogdan Radivojević, Stevan Sretenović, Ilija Abutović, Stevan Sretenović, Dragan Pešmbalek, Nemanja Zelenović, Dejan Milosavljev, Nemanja i Vanja Ilić. Milosavljev i Abutović su imali blage simptome, a ostali su asimptomatični. Oni zdravi imali su samo individualne treninge, u teretani.

Podsetimo EHF je odredila da igrači moraju u petodnevnu izolaciju i da mogu da se vrate u tim posle dva negativna PCR testa. Jasno je da će neki morati da propuste čak i prvu fazu šampionata. 

BONUS VIDEO: Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)