"NE MISLIMO SADA NA SEGEDIN": Rukometaše Srbije očekuju sjajni pripremni mečevi za Evropsko prvenstvo

Novosti online

03. 01. 2022. u 22:56

SAMO dan po dan. Ovo poručuje jedan od najboljih evropskih golmana Dejan Milosavljev.

НЕ МИСЛИМО САДА НА СЕГЕДИН: Рукометаше Србије очекују сјајни припремни мечеви за Европско првенство

Foto: Nebojsa Parausic

Sjajni čuvar mreže smatra da rukometaši moraju da budu koncetrisani samo na treninge, da nikako glavom već sada ne budu u Segedinu, gde će se u grupi od 13. do 17. januara sa Ukrajinom, Francuskom i Hrvatskom boriti za prva dva mesta koja vode u drugu fazu EP u Mađarskoj u Slovačkoj.


Selekciji su se posle Nove godine priključili Dejan Milosavljev, Mijajlo Marsenić, Ilija Abutović i Nemanja Zelenović, koji je naknadno pozvan. Pre odlaska u Segedin, "orlovi" će 7. i 9. januara u Nemačkoj odmeriti snage sa "pancerima".


- Osećam se odlično, jedva sam čekao da dođem. U Bundesligi nam nije bilo lako poslednja dva meseca, zbog korone i svega što nas je snašlo. Ali počinjemo sa treninzima u ovoj godini, važno je da su svi igrači zdravi i srećni. Lepo je što smo zajedno i što počinjemo sa radom. Uželimo se jedni drugih od okupljanja do okupljanja i osećamo se kao jedna porodica - naglašava za sajt RSS Dejan Milosavljev.


Uzdanica Berlina smatra da u ovom trenutku moraju maksimalno da se fokusiraju na treninge.


- I selektor Đerona nam je predložio da nam je svaki sledeći trening bitan. Potom su važne utakmice sa Nemačkom, a tek onda spremanje za Ukrajinu, Hrvatsku i Francusku. Zato fokus mora da bude sto odsto, da se što bolje uigramo i da nam glava nije već na prvenstvu, nego da je ovde u Pazovi gde smo trenutno. Razmišljanja smo usmerili na prvi trening koji dolazi i tako ćemo raditi sve do Evropskog prvenstva - ističe Milosavljev.

Foto: Nebojsa Parausic

Najbolji rukometaš Srbije u izboru RSS smatra da će im i te kako koristiti pripremni mečevi sa Nemačkom:

- To je jedna od najboljih reprezentacija na svetu i mislim da je odlična provera za nas, kako fizički, tako i taktički. Imaju dobrog trenera, dobre igrače, ali mi idemo na pobedu i verujem da ćemo da izvučemo maksimum za ono što nama treba za prvenstvo. Jedva čekamo tu utakmicu da vidimo gde smo i šta smo, da osetimo teren, naš duh i borbenost.

Odlični rezultati prošle godine vratili su samopouzdanje, ali i optimizam kod "orlova".


- Opušteni smo i jedva čekamo prvu utakmicu i da igramo u kompletnom sastavu. Iskreno, pritisak ne osećamo, želim da damo maksimum i da vidim kakav će krajnji rezultat da bude. Uradićemo sve da učinimo ljude u Srbiji ponosnim i da uživaju gledajući nas na Evropskom prvenstvu.

PONOSAN NA NAGRADU

DEJAN Milosavljev je srećan što je treći put u karijeri proglašen za najboljeg igrača Srbije.

- Ponosan sam na nagradu. To je velika čast i ponosan sam što mogu da predstavljam Srbiju u inostranstvu u jednom velikom gradu, u velikom klubu u Nemačkoj, i uradiću sve da i u budućnosti bude tako i da uzmem tu titulu još mnogo puta. Imamo odlične igrače i to je nekad veoma neizvesno, ali uradiću sve da u budućnosti opet budem taj koji će možda u narednim godinama zaslužiti nagradu - ističe Milosavljev.

NENADIĆ NE MOŽE DA IGRA

POVREDA je bila jača od Petra Nenadića. Bek Vesprema nije uspeo da se oporavi i neće moći da se pridruži našoj selekciji na pripremama, tako da neće igrati na EP.
Selektor Toni Đerona je malo skratio spisak, pa pripreme neće da nastave Danilo Radović, Davor Basarić i Mihajlo Radovanović.

Bonus video: SRBIJA PRED START EP: Pripreme rukometaša Srbije za predstojeće izazove

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)