SUPERBOUL SE BLIŽI, TOM BREJDI U NEVERICI: Zvezda napustila klub usred utakmice (VIDEO)

D. N.

03. 01. 2022. u 15:11

NFL sezona, njen ligaški deo, bliži se kraju, a dešavaju se neke neverovatne stvari.

СУПЕРБОУЛ СЕ БЛИЖИ, ТОМ БРЕЈДИ У НЕВЕРИЦИ: Звезда напустила клуб усред утакмице (ВИДЕО)

Tanjug/AP

Možda i najneverovatnija desila se kada je jedna od velikih zvezda aktuelnih šampiona, Tampa Bej Bakanirsa, Antonio Braun, usred utakmice sa Njujork Džetsima, rešio da skine dres, majicu baci u publiku, krene da izlazi sa stadiona i to uz euforično pozdravljanje navijača.

Nikome nije bilo jasno šta mu je bilo, niti šta je uzrokovalo da se u ranoj fazi meča (Tampa je na kraju pobedila sa 28:24) ovo dogodi, ali... kako je potom potvrđeno iz kluba, problematični Antonio Braun više nije član Bakanirsa, u koji ga je lično legenarni kvoterbek Tom Brejdi "doveo", apelujući na rukovodstvo da ostavi po strani brojne probleme koje je sjajni hvatač umeo da napravi i na terenu, a naročito van njega.

Inače, da je Braun ostao ne samo u klubu, već u ovoj utakmici, mogao je na njoj da zaradi milion dolara. Osam hvatanja mu je nedostajelo da "otključa" bonus od 0,33 miliona, svega 55 jardi osvojenih posle hvatanja za dodatnih 0,33 miliona, a samo jedan "hvatački" tačdaun za još 0,33 miliona "zelenih novčanica".

Četiri tima obezbedila plej-of, Čardžersi izbacili tri rivala odjednom


U pretposlednjem, 17. kolu ligaškog dela NFL sezone, četiri tima su obezbedila doigravanje, a "tri muve jednim udarcem" bio je potez kojim su Čardžersi (deklasiravši nejake Denver Bronkose sa 34:13) iz plej-of trke izbacili i klub iz grada u kome Nikola Jokić igra košarku, i Majami Dolfinse i Klivlend Braunse.

Upravo će Čardžersi u Las Vegasu sledeće sedmice sa Rejdersima odlučivati ko će iz njihove AFZ zapad divizije dobiti "specijalnu pozvinicu" u plej-ofu, kome se Rejdersi nadaju nakon što su dobili Indijanpolis Koltse fild-golom u završnici utakmice. Pomenuti duel u Las Vegasu bi mogao da dovede da oba kluba prođu dalje, ali bi im trebalo jedno iznenađenje, da Džeksonvil savlada Koltse.

Grin Bej Pekersi su pobedivši Minesotu sa 37:10 i tako obezbedili da su slobodni u prvom kolu plej-ofa, dok su bez doigravanja ostavili Vikinge, a "pogurali" u njega Filadelfiju, koja je savladala Vašington sa 20:16.

Tenesi je nokautirao Majami sa 34:3 i drugi uzastopni put osvojio AFC jug, a ne samo da su Titani obezbedili plej-of, nego su tamo "poveli" i Nju Ingland, koji je u nedelju deklasirao Džeknsovil sa 50:10. Tenesi bi mogao da bude i najbolje rangiran tim cele Američke fudbalske konferencije ako sledećeg vikenda savlada ekipu Hjustona, ili Kanzas siti Čifsi izgube. A oni su ovog vikenda imali velike probleme.

Džamar Čejs je iznova zablistao u dresu Sinsinatija, koji su od 0:14 došli do pobede od 34:31 nad Čifsima jer je pomenuti hvatač oborio klupski rekord sa 266 "uhvaćene" jarde posle dodavanja Džoa Baroua, uz tri postignuta tačdauna. Bengalsi su ovom pobedom prvi put posle šest godina izborili plej-of, a tamo će igrati i Bafalo Bilsi. Oni su pobedili Atlantu sa 29:15 i pored činjenice da je kvoterbek Džoš Alen triput bacio loptu u naručje rivala, a zahvaljujući pobedi Ramsa nad Baltimorom, koja ih je održala u trci za doigravanjem, Bilsi su obezbedili treće uzastopno učešće u plej-ofu.


Odigraće se još jedno kolo ligaškog dela sezone, a potom kreće plej-of koji će kulminirati Superboulom, 13. februara 2022. na SoFi stadionu u Los Anđelesu, na kome nastupaju ekipe Čardžersa i Remsa.

BONUS VIDEO: Slobodni asovi - transferi ovih igrača bi od januara mogli da promene fudbal

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!