"PARTIZAN, LEGENDARNI KLUB..." Aleksandar Vučić za "Novosti" o jezivoj proceni koja skupo košta

Novosti online

01. 01. 2022. u 11:22

Govoreći za "Novosti" u ekskluzivnom novogodišnjem intervjuu, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić se na vrlo zanimljiv način osvrnuo i na jednu sportsku paralelu sa ovdašnjim životom, odnosno pogrešnim sagledavanjem situacije i pravljenja planova.

ПАРТИЗАН, ЛЕГЕНДАРНИ КЛУБ... Александар Вучић за Новости о језивој процени која скупо кошта

FOTO: Novosti

U centru pažnje tog segmenta razgovora bio je vaterpolo klub Partizan.

I, predsednik Vučić je tom prilikom istakao sledeće:

- Eto, devedesetih godina (20. veka) Partizan je osvajao evropske titule, jednu za drugom, pa su neki pogrešno mislili da je moguće da se bave biznisom, da zarađuju veći novac, pa su rekli 'dajte nam bazene na upravljanje!' I onda je država pod velikim pritiskom osvojenih titula, naravno pogrešno, to uradila i dala te bazene. Jer, država je loš upravnik takvih resursa, a udruženja građana su jedina gora od države u tome. I, onda je došlo do toga da Partizan, legendarni vaterpolo klub, a ako je u nečemu apsolutno najuspšešniji onda je to vaterpolo, bez ikakve dileme... evropski svakako, možda su tu sad Italijani, Pro Reko, Bog će ga znati kako se sad zovu posle menjanja imena... uglavnom doterali su dotle da vaterpolo klub (Partizan) ima dug od devet miliona evra!, istakao je najpre predsednik Srbije.

A onda je na sledeći način poentirao:

-  I ja vas sad pitam... a toliki dug vam je kao da u fudbalu imate dve milijarde, otprilike, ili tri, pitam: zašto sam sve ovo rekao? To je zato što su vam svi planovi vezani za pola godine, godinu. 'Ajte ljudi, napravite plan za pet, deset godina. Nisu slučajno rađene 'petoletke'. Kinezi rade na pet godina, na deset godina, donose dugoročne strategije. I, otkad donose dugoročne strategije, oni se ozbiljno približavaju Amerikancima, zapadnim modelima snage i moći, ekonomske snage. Ja mislim da je samo ozbiljno planiranje i ozbiljno sagledavanje celine situacije nešto što može da donese boljitak, naglasio je Aleksandar Vučić u velikom novogodišnjem intervjuu za "Novosti".

BONUS VIDEO: Ekskluzivno - novogodišnji intervju predsednika Vučića za "Novosti"

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!