LAZAR DOBOŽANOV, ZA "NOVOSTI": Verovali smo u našu snagu

S. Krstović

30. 12. 2021. u 09:33

GODINA iz snova za vaterpoliste Radničkog. Posle osvajanja Regionalne lige, šampionata Srbije, preksinoć su trijumfovali i u nacionalnom kupu.

ЛАЗАР ДОБОЖАНОВ, ЗА НОВОСТИ: Веровали смо у нашу снагу

Dobožanov (drugi s leva) sa saigračima Foto VSS/S. Sandić

U veoma uzbudljivom finalu uzeli su pehar iz ruke već viđenom pobedniku Novom Beogradu (11:9) i dokazali da u domaćem prvenstvu nema nedodirljivih.

- Verovali smo u sebe i u snagu naše ekipe. Znali smo da će biti teška finalna utakmica, pogotovo protiv ekipe kakva je Novi Beograd. Nismo posustajali ni kada su poveli, uspeli smo da preokrenemo i da na kraju privedemo meč u naš ritam i stignemo do pobede. Krasili su nas zajedništvo, timski duh, kao i borbenost, po kojom smo postali prepoznatljivi u finalima koja smo igrali do sada - ističe sjajni golman Lazar Dobožanov.

Saigrači su istakli da im je Lazar svojim izvanrednim odbranama u prelomnim trenucima davao podstrek. Ipak, trofejni golman ne želi previše da priča o sebi.

- Jedan drugom smo davali vetar u leđa, bodrili se i zajedno smo uspeli da dođemo do važne pobede. Sigurno je da smo u svakom momentu, što bi se reklo, bili svi za jednog, jedan za sve. Mislim da je to ključ uspeha - primećuje Dobožanov.

Radnički je prva dva duela sa Novim Beogradom u prvenstvu i Ligi šampiona glatko izgubio. Početak finala je bio onako kako su "vukovi" želeli, poveli su sa 3:0, ali su se Kragujevčani brzo konsolidovali i preokrenuli rezultat u svoju korist.

- To je bio početak sezone, znali smo da to nije realna slika. Svi smo znali da u finalu može svašta da se desi. Znali smo i ako počnemo loše, da ne treba da stanemo, da moramo još više da grizemo, što smo i uradili - kaže Dobožanov.

Pada u oči da su Kragujevčani u drugoj i trećoj četvrtini primili dva gola...

- Odigrali smo svi do jednog dobru odbranu, bili smo agresivni, borili se, nismo im dali bukvalno da nam priđu - ponosan je Dobožanov.

Kragujevčani su dugo zajedno, godinama rastu...

- Mislim da je prednost što smo dobro poznajemo, što su nas pojačali Miloš Ćuk i Josip Vrlić, koji mnogo znače mladoj ekipi. Sve su se kockice dobro sklopile, što smo pokazali u finalu - kaže Dobožanov.

Trijumf u Kupu značiće mnogo igračima Radničkog u Ligi šampiona, gde im zasad ne ide onako kako žele.

- Imali smo padove ove sezone i trijumf u Kupu biće podstrek za nastavak sezone. Mislim da će sigurno sada svako više verovati u sebe, jer smo videli da možemo svašta, tako da verujem da ćemo bolje izgledati u nastavku Lige šampiona.

KRAGUJEVAC DOČEKAO ŠAMPIONE

NAJVERNIJI navijači Radničkog priredili su nezaboravan doček svojim ljubimcima u Kragujevcu.

- Bilo je predivno, posle smo svi zajedno otišli da proslavimo još jedan trofej. Kragujevac je po ko zna koji put pokazao da zna da slavi svoje šampione - kaže Dobožanov.

IMALI SMO I MI PRITISAK

ZA razliku od Novog Beograda, Radnički nije imao imperativ trijumfa.

- Nije bilo pod moranje, ali nije ni da smo mi bili totalno rasterećeni, imali smo neki pritisak. Ali, u odnosu na njih to je bila olakšavajuća okolnost - smatra Dobožanov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)