"OBEĆAVAM BORBU SVAKOG SEKUNDA" Selektor rukometaša Đerona veruje da će Srbija biti ponosna na momke

Đorđe Samoilović

25. 12. 2021. u 18:35

TALAS optimizma, zapljusnuo je navijače srpske rukometne reprezentacije prošle godine kada je pobedom i remijem protiv Francuske, pa zatim i dvostrukim trijumfom protiv Grčke dominantno izboren plasman na Evropsko prvenstvo (od 13. do 30. januara).

ОБЕЋАВАМ БОРБУ СВАКОГ СЕКУНДА Селектор рукометаша Ђерона верује да ће Србија бити поносна на момке

FOTO: RSS

Sada selektoru Toniju Đeroni i "orlovima" predstoji znatno teži posao nego lane, odnosno "pozlaćivanje" svega učinjenog na predstojećem šampionatu Starog kontinenta u grupi sa Hrvatskom, Francuskom i Ukrajinom u Segedinu.

U razgovoru za "Novosti", pred današnje okupljanje "orlova" u Staroj Pazovi, španski stručnjak uverava da čvrsto veruje u ove momke i nada se reprizi izdanja iz prošlogodišnjih kvalifikacija, ako ne i nadgradnji.

Nije želeo odmereni stručnjak da se busa u grudi i obećava medalju, već je poželeo bespoštednu borbu i zalaganje Milosavljeva i drugova, pa kako bude.

- Kada trenirate jedan tim kao što je Srbija, morate da budete spremni za sve. Da smo u nekoj drugoj grupi, rekao bih da bismo imali nešto lakši put ka drugoj fazi, ali kao što znate, imamo jako zahtevnu grupu pred nama. Svesni smo da će biti teško da pobedimo rivale, ali kao što smo pokazali lane protiv Francuske, ako smo na pravom nivou, možemo da savladamo bilo koga. U to sam 100 odsto ubeđen. Moramo da se pripremimo, gledamo sebe. Verujem da će 20 igrača koji otputuju u Segedin biti jedna dobra grupa i tim koji će se boriti svakog sekunda utakmice. Ne mogu da obećam da ćemo savladati sve ekipe u grupi i želim da idem korak po korak, a prvi bi trebalo da bude prolazak grupne faze - kazao je Đerona u telefonskom razgovoru za naš list.

Analiza žreba, jasno ukazuje da bi na papiru najlakši rival trebalo da bude Ukrajina, ujedno i prvi rival (13. 1). Zatim slede presudni dueli sa Hrvatskom (15. 1) i Francuskom (17. 1), ali bilo bi dobro da se prvenstvo započne trijumfom.

- Prvi meč je naravno bitan. Znamo da imamo jednog "džokera", odnosno mogućnost da izgubimo jedan meč. Ako to bude protiv Ukrajine, onda moramo da savladamo Hrvatsku i Francusku obavezno. Ali, bilo bi dobro da tog "džokera" sačuvamo za jedan od dva poslednja duela. Jer ukoliko savladamo Ukrajinu, trijumf protiv Hrvatske će biti dovoljan za prolazak u narednu fazu - konstatovao je Španac.

Uslediće potom i rukometna poslastica, balkanski derbi sa komšijama, koji u svakom sportu ima svoje čari, pa i u rukometu.

- Svi ljudi na svetu znaju koliko su specijalni mečevi Srbije i Hrvatske. Pripremićemo tu utakmicu najbolje što možemo, svestan sam dodatne motivacije sa kojom igrači ulaze u taj duel. Imam ogromno poštovanje za reprezentaciju Hrvatske zbog svega što su učinili u prethodnom periodu i nadam se da će Srbija u godinama koje dolaze da ponovi njihove uspehe. Tačno je da su poslednjih godina bili korak ispred "orlova", ali verujem da će svi navijači u Srbiji biti ponosni na momke posle tog duela i prvenstva - dodao je Đerona.

Na pitanje, šta je tačno najveća snaga "orlova", selektor je istakao zajedništvo u ekipi, koje želi da se manifestuje kroz čeličnu odbranu.

- Rekao bih da je to timski duh. Kada sam došao, dopao mi se ponos sa kojim momci igraju za Srbiju i koliko to ističu u prvi plan. Za mene kao trenera, nadam se pristupu kao protiv Francuske i Grčke, naročito u odbrani jer odatle sve polazi. Zajedništvo, timski duh i atmosfera se grade u defanzivi i trudim se da to svaki dan prenesem na igrače. Ako budemo imali vrhunsku odbranu, šanse za uspeh se povećavaju znatno - podvukao je vođa "orlova".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)