ZDRAVI I PUNI ENERGIJE ZA NOVE USPEHE: Ministar Udovičić obišao Apatin i Sombor (FOTO/VIDEO)

Novosti online

30. 11. 2021. u 15:58

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas Apatin i Sombor i razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i mladim sportistima o aktuelnim uslovima za bavljenje sportom u tim opštinama.

ЗДРАВИ И ПУНИ ЕНЕРГИЈЕ ЗА НОВЕ УСПЕХЕ: Министар Удовичић обишао Апатин и Сомбор (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Tom prilikom učenicima i sportistima uručeni su kompleti sportske opreme za školske fiskulturne sale- koševi, golovi, mreže za odbojku i po 40 lopti.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Prilikom posete Somboru ministar Udovičić je obišao učenike Osnovne škole „Nikola Vukićević” i Fudbalski klub „Radnički 1912”. A tom prilikom, mnogi nisu mogli da sakriju radost i sreću. Udovičić je pored puno kompleta sportske opreme koju je poklonio za školske fiskulturne sale, najmlađima izmamio osmeh posebno kada se sa njima oprobao u sportovima.

- Nastavite da svakoga dana nadograđujete svoja znanja i veštine, ali i da se bavite sportom, jer jedino uz redovnu fizičku aktivnost možete biti zdravi i puni energije za nove uspehe - istakao je ministar Udovičić.

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Tokom boravka u Apatinu ministar se družio i sa sportistima Omladinskog rukometnog kluba „Apatin” i razgovarao o uslovima za treniranje i inicijativama za dalji razvoj i popularizaciju sporta u ovoj opštini.

Prilikom posete Somboru ministar Udovičić je obišao učenike Osnovne škole "Nikola Vukićević" i Fudbalski klub "Radnički 1912".

Foto: Ministarstvo omladine i sporta

- Ulaganje u sport ima višestruke koristi i zato ćemo nastaviti da opremamo fiskulturne sale širom naše Srbije najnovijom opremom, kako bi mladi mogli da slobodno vreme provode uz sportske aktivnosti i zdravo se razvijaju. Važno je da mladi prepoznaju benefite bavljenja sportom i uvrste ga u svoje svakodnevne aktivnosti, a naš je zadatak da neprestano motivišemo sve veći broj dece da se priključe u sistem školskog sporta. Nastavićemo da prilikom obilaska sportskih klubova i škola širem naše zemlje promovišemo sport kao najbolji izbor za provođenje slobodnog vremena, ulaganje u zdravlje i popularizaciju pravih vrednosti koje donosi sport - izjavio je ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)