SRBINU IZMAKLO FINALE: Mirončukov poražen od Amerikanca! Naša delegacija uložila žalbu!

A. Ilić

04. 11. 2021. u 20:40

Srpski reprezentativac, 23 – godišnji Vladimir Mirončikov u srcu beogradske Arene poražen je u polufinalu 21. Svetskog prevnstva u olimpijskom boksu. Fantastičan i neizvesan meč pripao je Amerikancu Robiju Gonzalesu.

СРБИНУ ИЗМАКЛО ФИНАЛЕ: Мирончуков поражен од Американца! Наша делегација уложила жалбу!

Bokserski savez Srbije

Srbin i Amerikanac odmerili su snage u kategoriji do 80 kilograma a nekoliko hiljada navijača pratilo je odličan meč. 

Prvu rundu odlično je Mirončikov otvorio. Poslao je nekoliko odličnih udaraca, a odlično je držao i distancu u odnosu na Gonzalesa. Prvu rundu dobio je naš bokser rezultatom 4:1. 

Bokserski savez Srbije

Pokušao je Amerikanac da kontrira u drugoj rundi, a Mirončikov je u par navrata odličnim kroše udarcima odgovorio. Podigao se rival našeg boksera u drugoj rundi 2:3 za Gonzalesa.

Imao je nakon dve runde ukupnu prednost 6:4 naš bokser, te nije srljao. Pametno je boksovao i kažnjavao udarce rivala. Ipak, Gonzales je iskoristio prostor da do kraja meča dobro parira Srbinu, a uz na kraju je odlukom sudija slavio Amerikanac rezultatom 3:2.

Nakon meča delegacija Srbije uložila je žalbu. 

Vladimir Mirončikov je već plasmanom u polufinale obezbedio i minimalnu novčanu nagradu od 25.000 dolara. On je Srbini nakon 26 godina doneo bronzanu medalju. 

BONUS VIDEO 

 

PRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)