SKANDAL KAKAV TENIS NE PAMTI: Nekada prva igračica sveta optužila vicepremijera za silovanje

Novosti online

04. 11. 2021. u 09:57

NOVI udarac na "beli sport".

СКАНДАЛ КАКАВ ТЕНИС НЕ ПАМТИ: Некада прва играчица света оптужила вицепремијера за силовање

Foto: EPA

Kineska teniserka Šuai Peng šokirala je svetsku javnost izjavom da je svojevremeno silovana od strane nekadašnjeg vicepremijera te zemlje Zanga Gaolija, inače penzionisanog visokog komunističkog zvaničnika!

Peng je optužbe iznela na sajtu društvenih mreža "Veibo", da bi u međuvremenu pomenuti post bio izbrisan, a sama pretraga teniserke na Guglu postala je ograničena.

Inače, ovo je prva takva optužba na račun nekog visokopozicioniranog političara. Zang (75) je bio zamenik predsednika Vlade od 2013. do 2018. godine i istovremeno je bio blizak saradnik sadašnjeg predsednika Kine Si Đinpinga.

Teniserka je opisala šta se dešavalo i kako ju je Zang navodno seksualno prvi put napao kada je ona došla u njegov dom da igra tenis.

- Tog popodneva nisam dala saglasnost i nisam mogla da prestanem da plačem. Doveo me je u svoju kuću i naterao da imamo odnose. Nemam dokaze i bilo je nemoguće napraviti ih. Uvek ste se plašili da sa sobom ne ponesem nešto poput kasetofona ili da ne snimim. Nema audio-zapisa, nema video-zapisa, samo moje iskrivljeno, ali vrlo stvarno iskustvo - napisala je teniserka.

Pengova je postala prva kineska igračica koja se domogla prvog mesta na listi, nebitno da li je ATP ili VTA, kada je 2014. bila najbolja dubl igračica sveta.

Iste godine je u singlu stigla do finala Ju-Es opena, što joj je i najbolji rezultat na grend slemovima. 

Trenutno je 189. teniserka sveta, mada je u maju bila na 71. mestu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju