AMETOVIĆ FAJTERSKI: Naši bokseri na SP zabeležili dve pobede i poraz

Đ. S.

27. 10. 2021. u 19:04

POSLE perfektnog prvog dana, drugi je za "orlove" bio nešto manje uspešan na 21. amaterskom prvenstvu sveta u boksu.

АМЕТОВИЋ ФАЈТЕРСКИ: Наши боксери на СП забележили две победе и пораз

foto: BSS

U prepodnevnom terminu, srpski predstavnici na planetarnoj smotri bili su polovični, budući da je Džejlan Toskić bez ispaljenog metka prošao u narednu rundu u polusrednjoj kategoriji (71 kg), dok je kruzeraš (81 kg) Slobodan Jovanović završio takmičenje posle poraza od Kubanca Heriha Ruisa Kordobe. U prvom duelu večernje sesije, Omer Ametović je Srbiji fejterskom borbom doneo još jednu pobedu na SP, protiv Muhameda Unlua iz Turske (48 kg), odlukom sudija - 4:1.

Toskićev rival, Tanzanijac Kasim Mbundvike je na merenju imao višak kilograma, što ga je automatski diskvalifikovalo iz ringa, pa je seniorski šampion naše države dobio dan više za odmor, a naredni rival će mu biti prvak Rusije Vadim Musaev.

Što se tiče Jovanovića, on je izdržao dve runde u klinču sa ubojitim Kubancem, ali je u trećoj selektor Milan Piperski ubacio peškir, čime je završio meč.

- Slobodan Jovanović ima 20 godina i smatram da je on perspektiva našeg muškog boksa... Njegov protivnik je bio daleko snažniji, viši, jači i mnogo iskusniji. Probali smo, uz tehničko-taktički deo, da maksimalno pružimo otpor. U prvoj rundi je to urodilo plodom, u drugoj se već osetno videla razlika, dok sam u trećoj rundi bacio peškir da bismo sačuvali našeg takmičara, jer bi on trebalo da boksuje u narednom dužem periodu, tako da je logično, normalno i pedagoški bilo prekinuti meč posle druge runde, skinuti rukavice i pružiti ruku protivniku i krenuti dalje. To je ono što je sigurno - rekao je selektor Milan Piperski.

Sutra će u ring ući tri srpska boksera: Veljko Gligorić (57 kg) će ukrstiti rukavice sa Kirgistancem Esenbekom Akilbekom, Vladana Babića (92 kg) čeka okršaj sa Kameruncem Maksimom Jegnongom, dok će program zatvoriti Vahid Abasov (67 kg), sudarom sa Nepalcem Sanilom Šahijem.

Raspored naših u četvrtak:

54: T. Galanov - Z. Šakobidin (Uzbekistan)

57: V. Gligorić - E. Akilbek (Kirgistan)
67: V. Abasov - S. Šahi (Nepal)
80: V. Mirončikov - kvalifikant
92+ V. Babić - M. Jegnong (Kamerun)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna