OBJAVLJEN KALENDAR ZA 2022. GODINU: Formula 1 sa 23 okršaja

V. N.

24. 10. 2021. u 22:47

MEĐUNARODNA automobilska federacija (FIA) objavila je kalendar za narednu sezonu Formule 1, na kojem se nalaze rekordne 23 trke.

ОБЈАВЉЕН КАЛЕНДАР ЗА 2022. ГОДИНУ: Формула 1 са 23 окршаја

FOTO: AP

Šampionat će početi trkom u Bahreinu 20. marta 2022. da bi zatim usledile trke za Velike nagrade Saudijske Arabije (27. mart) i Australije (10. april).

FETEL: F1 MOŽE DA NESTANE

SEBASTIJAN Fetel (34), četvorostruki šampion sveta u Formuli 1, govorio je o planovima posle kraja karijere, ali i o budućnosti F1.

- Najlakše bi bilo da postanem reporter neke televizije i ostanem u istoj poziciji još nekoliko godina. Ali, ne vidim se u tome - rekao je Fetel, koji ima ugovog još za sledeću sezonu sa britanskim konstruktorom Aston Martinom. - Živimo u vremenu u kom imamo tehnologiju i mogućnosti da učinimo F1 zelenijom, a da pritom ne izgubimo na spektakularnosti ili na strasti. Ako se ništa ne promeni, Formula 1 može da nestane.

Australija će domaćin biti prvi put posle 2019. godine, a poslednje dve sezone trke su otkazivane zbog pandemije virusa korona.

Nova trka u kalendaru biće i Velika Nagrada Majamija (8. maj), a posle 2019. u kalendar se vraćaju i Japan, Kanada i Singapur.

Naredne sezone neće se voziti trke za Velike nagrade Štajerske, Portugalije, Katara i Turske (domaćini ove sezone).

Do kraja aktuelne sezone ostalo je još pet trka (noćas se vozi trka za VN SAD u Ostinu), a vodeći u generalnom plasmanu je vozač Red Bula Maks Ferštapen (262,5), dok je Luis Hamilton iz Mercedesa drugi sa 256,5 bodova.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)