SVE JE SPREMNO ZA SP U BOKSU: U ringu čak 650 boraca

S. O.

10. 10. 2021. u 19:10

ODBROJAVANjE je počelo. Do starta 21. Svetskog bokserskog prvenstva u Beogradu, ostalo je jod 13 dana (24. oktobar - 6. novembar).

СВЕ ЈЕ СПРЕМНО ЗА СП У БОКСУ: У рингу чак 650 бораца

FOTO: BSS

Prijave za istorijsi šampionat stigle su čak iz 105 zemalja, sa rekordnih 650 boraca u 13 težinskih kategorija, a među njima će biti i "orlovi", koje sa svojom stručnim štabom izabrao selektor Milan Piperski.

- Adrenalin raste, pozitivna trema je svakim danom sve prisutnija, ali i motivacija postaje sve snažnija. Zaista, šta ima lepše za jednog sportistu od toga da svoju zemlju, grb, zastavu predstavlja na najvećoj smotri sveta i to kod kuće. Tim Srbije, čiji sam ja kapiten, je srećan, ponosan i odgovoriće svim raspoloživim sredstvima kako bi doneo radost našoj zemlji i opravdao obraz domaćina - poručuje Vladan Babić. - Da će biti lako neće, nikada i nije lako, boks je to, nema prostora za kalkulaciju i zahteva maksimum od boksera u svakom trenutku, od prvog do poslednjeg gonga. Da ćemo biti hrabri i dati sve od sebe, hoćemo, zato smo tu, zato se već mesecima spremamo i verujem da će i krajnji rezultat biti takav, za ponos svima nama i ponos Srbije.

TIM SRBIJE

SRBIJU će na SP predstavljati: Omer Ametović (do 48 kg), Tamir Galanov (54), Veljko Gligorić (57), Semiz Aličić (60), Nenad Jovanović, Fedorov Pavel (63,5), Vahid Abasov (67), Džejlan Toskić (71), Almir Memić, Vouter Đokić (75), Vladimir Mirončikov (80), Aleksa Marković, Slobodan Jovanović (86), Milosav Savić, Sadam Magomedov (92), Vladan Babić (+92). U stručnom štabu, uz selektora Piperskog, su: Horhe Luis Frometa Matos, Stanislav Golubev, Igor Tomašević, Zoran Didanović, Ljubomir Marjanović i Rašid Dabirov.

Naš glavni grad ugostiće više od 1.500 zvanica, a prvi put u istoriji osvajači medalja imaće novčane nagrade (zlato 100.000 evra, srebro 50.000, bronze po 25.000 evra), a koliko je interesovanje širom sveta ilustruje podatak da su čak 42 zemlje već otkupile TV prava.

BONUS VIDEO: Međunarodni dan boksa u Beogradu

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna