POLJACI PROMENILI SATNICU! Prljave igre domaćina, do sada se nije igralo u ovom terminu - evo kada i gde možete gledati Srbiju u polufinalu

Novosti online

17. 09. 2021. u 17:11

POLUFINALNA utakmica Evropskog prvenstva za odbojkaše između Srbije i Italije igra se u subotu od 21 sat u Katovicama, uz direktan TV prenos na prvom programu javnog servisa.

ПОЉАЦИ ПРОМЕНИЛИ САТНИЦУ! Прљаве игре домаћина, до сада се није играло у овом термину - ево када и где можете гледати Србију у полуфиналу

FOTO: AP

Selektor orlova Boba Kovač iznenađen je promenom termina, zbog čega je izrazio zamerke organizatorima.

- Promenili su satnicu i stavili su da mi igramo od devet sati. Ovo je jedina utakmica na EP do sada koja se igra u tom terminu. Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Da je u osam mogli bismo da prihvatimo... Ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možemo bolje, hoćemo bolje i više. To su neke stvari koje treba da nas motivišu još više da pružimo maksimum i ostvarimo dobar rezultat - rekao je selektor Kovač.

Poljaci su, nema nikakve sumnje, zloupotrebili ulogu domaćina završnih borbi za medalje, "ubacili" svoju selekciju da igra prvi polufinalni meč protiv Slovenije od 17.30, što znači da će pobednik tog prvog polufinala imati veću pauzu pred nedeljno finale.

- Sama organizacija nije najbolja, mada Poljaci znaju to dobro da rade. Ovog puta nije bilo najbolje, jer su mnogo velike pauze bile između promena gradova i samih utakmica. Ovde smo tri dana bez meča, pa onda igramo dve najvažnije utakmice u dva dana. Mislim da je to propust organizatora - zaključio je selektor.

Kovač je posebno istakao da je raspored utakmica vrlo zgusnut i da je to izazvalo brojne u pripremama mečeva.

- Zgusnut je ovaj raspored. Ako imamo utakmicu do ponoći, a treba da spremamo sledećeg protivnika i da održimo sastanak sa igračima... To ne može da se radi ranije, unapred, jer kako da pričam o nekoj sledećoj ekipi ako još nismo napravili korak ka tom protivniku, to jest nismo preskočili prethodnu prepreku.

Na kraju Selektor Kovač je istakao da tim mora da se fokusira na tim Italije koji je prikazao veoma dobru igru tokom kompletnog šampionata i da se izborimo za plasman u finale.

- Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat - rekao je selektor Slobodan Kovač.

Direktan prenos duela odbojkaša Srbije i Italije je od 19 časova na RTS 1, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i promene rezultata moći ćete da pratite i na portalu "Novosti".

BONUS VIDEO - Dolazak bronzanih odbojkašica u Beograd

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)