MLADI VATERPOLISTI PRESREĆNI ŠTO SU OSVOJILI SP: Bili smo prava ekipa

S. KRSTOVIĆ

06. 09. 2021. u 19:53

OLIMPIJSKI pobednici imaju prave naslednike. U Beograd su se danas vratili mladi vaterpolisti, koji su u Pragu osvojili SP do 20 godina i dokazali da trofejni sport ne mora da brine za svoju budućnost.

МЛАДИ ВАТЕРПОЛИСТИ ПРЕСРЕЋНИ ШТО СУ ОСВОЈИЛИ СП: Били смо права екипа

FOTO: I. Marinković

Na aerodromu "Nikola Tesla" dočekali su ih najbliži, a oni se već okreću klupskim obavezama.

- Veliki uspeh i nagrada za momke ne samo za ovo leto, nego od 2018, kada smo ih selektirali i odlučili da igraju sa godinu dana starijim rivalima. U ovom timu je osam vicešampiona sveta iz 2019, zbog korone nije bilo EP, tako da je svetska titula kruna njihovog rada. Veliki podstrek za dalje i moraju još mnogo da rade da bi nastavili putevima šampiona sa Olimpijskih igara - istakao je selektor Uroš Stevanović.

NIKOLA DOČEKAO BRATA PETRA

FOTO: I. Marinković

NIKOLA Jakšić je prvi put dočekao mlađeg brata Petra sa nekog velikog takmičenja.

- Jedva čekam da ga vidim. Prvi put je otišao, uzeo zlato, nadam se prvo od mnogih, a poslednje odvojeno. Nadam se da ćemo ubuduće zajedno da osvajamo titule - kaže olimpijski pobednik Nikola.

Mlađi Petar ističe da su u Prag otišli po zlato, ali i da još nije svestan šta su uradili:

- Prvi put ja ne čekam njega već on mene. Sve mi je to nerealno, ova godina je stvarno naša!

Sjajni stručnjak je naglasio da nemaju vremena za slavlje, da se sutra svi vraćaju klupskim obaveza. Istakao je da je najteže bilo na pripremama koje su trajale dva i po meseca i da je zbog toga zahvalan VSS.

- Ostali su radili mesec, mesec i po dana i na kraju se ta razlika videla. Najbolji meč na Šampionatu odigrali smo protiv Mađarske, dok je finale kao finale neizvesno, ni Italijani ni mi nismo pružili maksimum. Ali, u finalu se ne gleda igra, već rezultat - podvukao je Stevanović.

Iskusni trener je primetio da se ekipa zbog isključenja Stanojevića skupila, da je prve dve četvrtine odigrala u grču...

- Po pravilu od četvrtfinala smo krajem treće i početkom četvrte četvrtine lomili protivnika. I opet mislim da je fizička priprema i naš dvomesečni rad došao do izražaja - naglasio je Stevanović.

Uroš Stevanović/FOTO: I. Marinković

Najbolji igrač SP Marko Radulović istakao da je najbitnije zlato, a da je za nagradu MVP zaslužna cela ekipa.

- Osećaj je divan, ali kratko traje, jer za mesec dana počinje klupska sezona... Svaku utakmicu smo dobili zahvaljujući selektoru Urošu, koji ima najbolju taktiku na svetu, analizira protivnika u svaki detalj, tako da je na nama da to realizujemo, budemo dovoljno smireni i sve to pretočimo u igru - naglasio je Radulović.

Marko je priznao da se u finalu pojavio strah, nervoza zbog neočekivanog isključenja Stanojevića, ali su se brzo skupili i slomili protivnika u poslednjih osam minuta.

Vladimir Mišović je blistao na golu Srbije i bio proglašen za najboljeg čuvara mreže:

- Od prvog dana nas je krasio timski duh svi smo bili jedni za druge. Ponašali smo se kao ekipa, od doručke, preko treninga, večere, pa do utakmice. Nikad nisam sumnjao u ovu ekipu. Lepo je dobiti priznanje, ali zlato je najbitnije.

Kapiten Stefan Branković priznaje da im nije bilo prijatno posle remija u grupi sa Španijom, ali je od četvrtfinala sve došlo na svoje:

- Dizali smo se iz utakmice u utakmicu, bili smo kompaktniji, verovali jedan u drugog, pogotovo u finalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA KAŽU PROGNOZE? Evo koliko će Srbija osvojiti medalja na Olimpijskim igrama