NINA STOJILJKOVIĆ, ODBOJKAŠICA FRANCUSKE ZA "NOVOSTI": Zahvalna sam što igramo sa Srbijom

S. K.

31. 08. 2021. u 10:00

FRANCUSKA je najprijatnije iznenađenje 32. EP u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji.

НИНА СТОЈИЉКОВИЋ, ОДБОЈКАШИЦА ФРАНЦУСКЕ ЗА НОВОСТИ: Захвална сам што играмо са Србијом

FOTO: CEV

A jedna od najzaslužnijih za uspeh devojaka iz Zemlje galskih petlova je tehničarka našeg porekla, Nina Stojiljković.

- U osmini finala nije bilo lako protiv Hrvatske. Uspele smo da ih pobedimo sa 3:2, jer smo sve vreme međusobno pričale, hrabrile jednu drugu i verovale u trijumf - naglašava je Stojiljkovićeva.

FOTO: CEV

Za manje od deset dana drugi put će igrati protiv Srbije, zemlje svojih predaka.

- Biće mi ponovo veliko zadovoljstvo. Iskreno, malo mi je čudno. Ipak, potičem iz Srbije, ali se na kraju skoncentrišem, jer to je utakmica kao svaka druga. Naravno, Srpkinje su favoritkinje, evropske i svetske šampionke, nedavno su u Tokiju osvojile olimpijsku bronzu. Veoma sam zahvalna što igramo protiv takve ekipe - ističe Nina.

SPORTSKA PORODICA

NINA Stojiljković je rođena 9. januara 1996. u Parizu. Visoka je 180 cm, a teška 68 kg. Iz sportske je porodice, otac Zoran je rukometaš, majka Natalija Bubanj Stojiljković je odbojkašica, a deda Prvoslav Bubanj atletičar. I majka i otac bili su u jugoslovenskoj reprezentaciji.

- Brat Nikola je rođen u Beogradu, ali igra košarku u Francuskoj. Inače, svake godine dolazim u Srbiju, tako da ima dosta mojih rođaka na tribinama - kaže kroz osmeh Nina Stojiljković.

Tehničarka Francuske naglašava da se ona, za razliku od saigračica, oseća kao kod kuće. Podvlači da je u Beogradu sjajna atmosfera, da je organizacija izvanredna i da su mnogo zadovoljni što igraju u srpskoj prestonici.

- Iskreno, nismo očekivale da ćemo da doguramo do četvrtfinala. Kada smo videle grupu nismo mislile da ćemo da prođemo u drugu fazu. Ali, spremale se smo za utakmicu po utakmicu i guramo dokle možemo. Nadam se da će nam u četvrtfinalu protiv Srbije pomoći iskustvo iz prvog meča. Trudićemo se da igramo bolje, da uzmemo set, dva ili tri. Sve zavisi od toga šta ponudi Srbija, a šta mi - kaže Nina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri