TAČNO JE - RADIM U SRBIJI, ALI MEDALJA JE I ZA GRUZIJU! Emotivni Zurab: "Svi znaju da sam Gruzijac, imao sam obavezu prema dvema državama"

Novosti onlajn

13. 08. 2021. u 10:38

SRBIJA je na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Tokiju osvojila devet odličja, a za bronzu u rvanju zaslužan je Gruzijac, Zurab Datunašvili.

ТАЧНО ЈЕ - РАДИМ У СРБИЈИ, АЛИ МЕДАЉА ЈЕ И ЗА ГРУЗИЈУ! Емотивни Зураб: Сви знају да сам Грузијац, имао сам обавезу према двема државама

Foto: Zoran Jovanović, Instagram printskrin/zurab.datunashvili

On se nedavno oglasio na društvenim mrežama i zahvalio je svima koji su mu bila podrška. Kako je istakao, on je imao obavezu i prema Srbiji i prema Gruziji da osvoji medalju, jer oseća da predstavlja dve države.

- Želim da vam se svima zahvalim što ste stali uz mene i ohrabrili me. Svaka osoba koja je verovala u mene doprinela je mojoj olimpijskoj medalji. Uvek sam osećao podršku ljudi iz Gruzije i to mi je dalo mnogo motivacije. Tačno je da danas radim u Srbiji i da moja medalja pripada ovoj zemlji i narodu, ali i ovde predstavljam Gruziju! Svi znaju da sam Gruzijac. Shodno tome, imao sam obavezu prema dvema državama da osvojim medalju i drago mi je da su se moje nade ispunile - obratio se Zurab ljudima u Gruziji, a potom i Srbima:

Foto M. Vukadinović

- Želeo bih da izrazim svoju posebnu zahvalnost Srbiji i srpskom narodu, jer su me proveli kroz najteže vreme, verovali su mi kada su mnogi sumnjali, dali su mi sve što mi je potrebno. Zahvaljujući njima uspeo sam da nastavim svoju omiljenu aktivnost i postignem cilj koji se zove olimpijska medalja.

Foto Tanjug

- Ovaj olimpijski ciklus, koji je počeo nakon Igara u Riju, pokazao se kao veoma problematičnim za mene. U početku, posle teške povrede 2017. godine, nisam znao da li ću moći da nastavim da se bavim sportom. A onda su počeli problemi u Rvačkom savezu. Pošto se nisam slagao sa nepravednom odlukom trenera, na kraju sam postao predmet progona i ugnjetavanja, pa nisam mogao da treniram, niti da idem na turnire. Na kraju su ovi problemi prestali tako što sam bio primoran da napustim zemlju. S obzirom na takve probleme, prirodno sam zadovoljan i zahvalan za rezultat koji sam postigao u Tokiju.

Boriću se za zlato u Parizu! Hvala još jednom svima - zaključio je Datunašvili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)