FINALE SUPERLIGE U BOKSU: Sombor ili Zvezda, konačna odluka u nedelju u Smederevu

Novosti online

24. 07. 2021. u 14:28

SRBIJA će u nedelju oko 22.00 imati klupskog prvaka Srbije u olimpijskom boksu.

ФИНАЛЕ СУПЕРЛИГЕ У БОКСУ: Сомбор или Звезда, коначна одлука у недељу у Смедереву

FOTO: BSS

To je epilog prva dva meča, finalne serije plej ofa Super lige Srbije. Crvena zvezda je bila odlična u prvoj utakmicu u Ljutice Bogdana 14:8, a Sombor je bio još ubedljiviji u revanšu 18:4. Prvak države je klub koji u finalu prvi dođe do dve pobede. Treći meč je po pravilima na neutralnom terenu i gradski trg u Smederevu će u nedelju od 20.00 biti poprište majstorice. 

Oba kluba imaju svoje adute. Nisu isti sastavi boksovali u oba meča. Crveno-beli će biti oslabljeni za super teškaša Milutina Stankovića. Sombor će biti bez naturalizovanog Kubanca Moje i povređenog pojačanja iz Vardara Miloša Terzića. Oba kluba imaju puno dobrih boksera i biće to pravi spektakl i poslastica za ljubitelje boksa.

- Pobedio sam svog rivala u Beograd u prvom meču. Još sam spremniji, jer sam neprestano trenirao u mom matičnom klubu Dimke, a nastupao sam za Partizan u prvom delu prvenstva. Učiniću sve da donesem pobedu Zvezdi, možda se ispostavi da je moj meč i odlučio prvaka. Volim boks, uživam u njemu, jedva čekam da gledam idole na Svetskom prvenstvu u Beogradu - istakao je Vladimir Beriša, jedan od najtalentovanijih juniora Srbije.

U Somboru se uzdaju u Veljka Ražnatovića, mladog reprezentativca Omera Ametovića i Vladimira Gubaša, ali i u sve druge boksere.

- Prezadovoljan sam kako je bilo u revanšu. Publika nas je nosila do ubedljive pobede, ali ističem da je Zvezda bila oslabljena. Pokazali smo da smo jedan od najboljih srpskih klubova i sa pravom smo ovde gde smo sada. Veoma je bitno da suđene u majstorici bude neutralno, da pokažemo da imamo jaku sudijsku organizaciju i da pobedi zaista bolji klub. Imamo i mi aduta za revanš i nadam se da možemo pehar prvaka doneti u Sombor. Idemo dalje, boks ima budućnost. Živela Srbija - poručio je Stojan Knežević, predsednik i trener kluba.

Merenje boksera zakazano je sutra na Avali, odakle oba kluba idu u Smederevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere