VIŠE OD PODVIGA: Srpske juniorke u finalu Svetskog prvenstva za odbojkašice!

G. K.

18. 07. 2021. u 20:27

ZRELO i sigurno, kao da se ne radi o devojkama koje jedva imaju 20 godina, odigrale su mlade odbojkašice Srbije šampionat sveta u Holandiji i Belgiji, i stigle do borbe za zlatnu medalju. Drugi put u istoriji (prvi put 2005. kada su osvojile srebro), naše juniorke su se našle u finalu, gde su za protivnika imale vršnjakinje iz Italije.

ВИШЕ ОД ПОДВИГА: Српске јуниорке у финалу Светског првенства за одбојкашице!

Foto FIVB/OSS

Upravo su devojke sa Apenina jedine na ovom prvenstvu uzele meru našim gracijama, pobedivši ih u grupnoj fazi maksimalnim rezultatom, pa je za sastav selektora Vladimira Vasovića ovo bila idealna prilika za revanš.

- Preponosna sam na moj tim, drugi put u istoriji smo ostvarili jedan ovakav uspeh. Želimo da slavimo, daćemo sve od sebe, pa šta bude - rekla je u najavi finalnog obračuna Isidora Kockarević, koja je u polufinalnom duelu protiv Holanđanki sa 14 poena bila jedna od najefikasnijih u timu.

Redom su na putu do poslednjeg stepenika padale selekcije: Belgije, Dominikanske Republike (dva puta), Portorika, Poljske i Holandije, uz set-količnik od 18:4!

- Ova generacija je dugo čekala na ovaj trenutak. Ostvarile smo san svake devojke. Ostavile smo srce na terenu i pokazale šta i koliko možemo. Ostalo je energije i za finale - istakla je Jovana Cvetković.

PLASMANI

REZULTAT srpskih juniorki na svim dosadašnjim SP:

1997. (Gdanjsk) - 9. mesto

1999. (Saskatun) - 9. mesto

2005. (Ankara) - 2. mesto

2011. (Lima) - 13. mesto

2013. (Brno) - 7. mesto

2015. (Portoriko) - 5. mesto

2017. (Meksiko) - 10. mesto

2019. (Meksiko) - 9. mesto

2021. (Roterdam/Kortrijk) - ?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda