SJAJNI REZULTATI U STOKHOLMU: Miting dijamantske lige obilovao rekordima

Novosti online

04. 07. 2021. u 18:02

NEKOLIKO vrhunskih rezultata ostvareno je na turniru Dijamantske lige u Stokholmu.

СЈАЈНИ РЕЗУЛТАТИ У СТОКХОЛМУ: Митинг дијамантске лиге обиловао рекордима

EPA-EFE/Christine Olsson/TT SWEDEN OUT

Za nas je svakako najvažniji trijumf Ivane Španović u skoku u dalj sa najboljim ličnim rezultatom sezone 6.88.

Počelo je fenomenalnom trkom na 400 metara sa preponama za žene u kojoj su zabeleženi četvrti i peti rezultat svih vremena. Pobedila je Holanđanka Femke Bol sa 52.37.

Dve stotinke sporija bila je Amerikanka Šamije Litl, a čak je i trećeplasirana Ukrajinka Ana Ružikova trčala ispod 53 sekunde i ostvarila 20. rezultat svih vremena u svetu - 52.96.

Solidan odgovor na prošlonedeljni miting u Oslu na kom je Karsten Varholm srušio muški svetski rekord u ovoj disciplini.

Nema nikakve sumnje da će Jaroslava Mahučik iz Ukrajine obeležiti narednu deceniju u skoku uvis, što je potvrdila evropska šampionka i svetska vicešampionka i nastupom u Stokholmu gde je sa 203 centimetra postavila najbolji rezultat sezone u svetu.

Velika borba vođena je u skoku s motkom u muškoj konkurenciji između Armanda Duplantisa, Sema Kendriksa i Renoa Lavilenija.

Svetski rekorder je pobedio skokom 6.02, dok su Kendrik i Lavileni stali na 5.92. Četvrti je bio sjajni Poljak Pjotr Lisek sa 5.82. Od ove četvorice "motkaša" očekuje se da vode borbe za medalje i na predstojećim olimpijskim igrama u Tokiju.

Duplantis je pokušao da popravi sopstveni svetski rekord. Postavio je lestvicu na 6.19, ali nije uspeo da obraduje publiku u Stokholmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024