KOSMET UVEK U SRCU: Zlatni Ivan Cvetković

Dragana Zečević

12. 06. 2021. u 22:19

NEOPISIV je osećaj kada stanete na pobedničko postolje i znate da se zbog vas izvodi srpska himna.

КОСМЕТ УВЕК У СРЦУ: Златни Иван Цветковић

FOTO: Printskrin

Da ste pobedili za svoju zemlju, ali i da ste ostvarili svoj lični rekord. Tako govori Ivan Cvetković (27), mladić sa Kosova i Metohije, iz sela Straža u opštini Novo Brdo.

On je pre nekoliko dana trijumfovao na EP u atletici u trci na 400 metara.

Profesionalno se bavi atletikom od 2015, a do sada je osvojio brojne medalje u paraatletici, dok je nedavno osim odličja, ostvario i najbolji lični rezultat - 50.63.

- Još odmalena sam voleo da trčim, ali i sport uopšte, tako da sam pet godina trenirao i fudbal - priča Ivan, koji sa roditeljima i petoro braće živi u novobrdskoj opštini na Kosmetu gde je i angažovan u lokalnoj samoupravi vezano za sportske aktivnosti.

Na terenu se susreće sa brojnim ograničenjima, pre svega nedostatkom adekvatnog prostora za trening, ali ne posustaje.

- Član sam Atletskog kluba Kosovo Polje, koji je iznedrio brojne poznate atletičare, ali nas je sada na terenu samo desetak. Zato je upravo za sam klub veliki ponos kada senior sa prostora Kosova i Metohije osvoji zlatnu medalju na evropskom prvenstvu - dodaje Ivan i pojašnjava da značaj uspeha shvata tek kada vidi svoje ime na ekranu.

Na pitanje koji mu je izazov kao članu reprezentacije, ističe da se nada učešću na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

- Želja mi je da odem u Japan, zato što mi je ta zemlja izazovna - kaže nam mladić koji se raduje povratku na Kosmet, gde god da ode, jer mu je u srcu.

I BEZ ŠAKE NEMA OGRANIČENjA

MADA je rođen sa nedostatkom desne ruke od podlaktice, bez šake, Ivan ističe da mu to ne predstavlja problem, i da obavlja sve poslove, kao i da čak radi u poljoprivredi.

- Nema toga što ne mogu da uradim, osim da zakopčam košulju - kaže nam kroz osmeh ovaj hrabri i zlatni mladić iz Kosovskog Pomoravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024