BEOGRAD MU TALIČAN: Najbolji igrač F8 Lige šampiona Dušan Mandić presrećan što je osvojio titulu sa Pro Rekom

S. KRSTOVIĆ

07. 06. 2021. u 08:00

LEPŠI rastanak od Pro Reka nije mogao da poželi. Dušan Mandić je i dan posle devete evropske titule svog kluba ponosan, presrećan i veoma emotivan.

БЕОГРАД МУ ТАЛИЧАН: Најбољи играч Ф8 Лиге шампиона Душан Мандић пресрећан што је освојио титулу са Про Реком

Foto: N.Paraušić

Najbolji vaterpolista F8 Lige šampiona u Beogradu podvlači da mu priznanje MVP ne znači ništa i da ga jedino ispunjava i inspiriše trijumf tima.

- Konačno sam dočekao i taj dan, dan kada ću sa Rekom postati prvak Evrope. A baš smo se svi napatili da dođemo do ovoga. Izgubili smo italijansko prvenstvo od Breše, baš smo bili u veoma lošoj atmosferi. Ali, stisli smo se, pokazali smo ko smo, šta smo, najbitnije nam je bilo da svako svakoga može da pogleda u oči i da oseti zadovoljstvo, poštovanje jedno prema drugom - priča za "Novosti" Dušan Mandić.

Reko je u našoj prestonici lako izašao na kraj sa Hanoverom (16:9), potom je nadigrao Barselonetu Milana Aleksića (12:10), da bi u finalu sjajnom odbranom sa trona skinuo Ferencvaroš Nikole Jakšića - 9:6. A Mandić se isticao golovima u presudnim trenucima.

- Priznanje MVP turnira mi je najmanje bitno. Važna je titula, ovo mi je nedostajlo i morao sam da čekam. Strpljivo sam čekao i dočekao. Pao mi je veliki kamen sa srca. Ne mogu da vam opišem koliko mi znači ova titula. Lako je kada se pobeđuje - ističe Mandić.

Levoruki bombarder ko zna koji put podvlači da je samo deo kolektiva:

- Indvidualna priznanja mi ne trebaju. Ne vodim se time, to nije suština timskog sporta. U jednoj ovakvoj ekipi niko to nije jurio, nikog to nije zanimalo, važno nam je samo bilo da se izdignemo iz veoma teške situacije u kojoj smo bili posle poraza od Breše. Ali, i to je sport, morali smo da prođemo to. Ove godine nam je značio italijanski plej-of, jer smo prethodnih godina završavali šampionat pre završnog turnira Lige šampiona. Sada nam je taj poraz pomogao da sazremo kao ekipa.

Mandić je svoju prvu klupsku evropsku titulu osvojio pre 10 godina sa Partizanom u Rimu. Tada je imao samo 17 godina...

- Neverovatna je ta podudarnost. Ali, ova titula je posebna, jer Reko stavlja na tron najtrofejnijih evropskih ekipa. A, Beograd mi je taličan, u mom gradu sam sa reprezentacijom osvojio EP, Svetsku ligu na kojoj smo izvadili olimpijsku vizu - ushićen je Mandić, uz opasku da je Novi Beograd izvanredno organizovao turnir.

NOVI ČLAN "VUKOVA"


DUŠAN Mandić je juče potvrdio da je deo novog, moćnog Novog Beograda, koji će naredne dve godine, kao organizator, biti učesnik F8 Lige šampiona.
- Veoma mi je drago što se vraćam u Beograd, jer je kod kuće najlepše - kaže Mandić.
Iz uprave kluba su saopštili i da osim braće Pijetlović, Drašovića i Grka Vlaholopulosa, dolaze i Nikola Jakšić, braća Rašović, Vučinić...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024