POLJACI NADIGRALI ORLOVE: Nemoćni pred Leonom

S. K.

30. 05. 2021. u 21:18

SVAKI poraz boli. Ali, na turniru kao što je Liga nacija naši odbojkaši mogu samo da izvuku pouke iz meča sa Poljskom (1:3), da priznaju da nisu mogli da zaustave ubitačne Leonove servise i da se okrenu novim izazovima u Riminiju.

ПОЉАЦИ НАДИГРАЛИ ОРЛОВЕ: Немоћни пред Леоном

FOTO: OSS

 "Orlovi" su sinoć igrali sa podmlađenom selekcijom Italije. Od danas sledi trodnevni predah, pa 3. juna duel sa Japanom.

- Bio je to težak duel, jer smo igrali protiv jedne od najboljih selekcija sveta, a u prvom setu nismo iskoristili svoje šanse da povedemo sa 1:0. Videli smo kako je teško igrati i kad Leon ima svoj dan. Doneo je 13 poena Poljskoj iz servisa, bio je ubojitiji nego na smeču. Ali, ovo je i dobro iskustvo za mlade igrače da vide koliko je teško igrati - ističe za sajt OSS selektor Slobodan Kovač.

Kormilar evropskih prvaka, koji prekjuče nije mogao da računa na povređene Uroša Kovačevića i Srećka Lisinca, smatra da je bilo i dobrih stvari u njegovoj ekipi:

- Veoma je važno što smo imali dobru reakciju u trećem setu, koji smo dobili. Dobro je i što ne stajemo, što se borimo da igramo. Ipak, moralo je da bude više pozitivne energije. Naročito, posle dobijenog seta. U četvrtom smo morali da krenemo bolje. Opet, oni su odlučili da na početku seta servira Leon i napravio je veliki problem svakom našem primaču.

ATANASIJEVIĆ: TURNIR JE DUG

ALEKSANDAR Atanasijević je priznao da su Poljaci bili bolji:

- Mislim da su servisi Leona odlučili utakmicu. Znali smo da je to njegov kvalitet, ali nismo uspeli da ga zaustavimo. Opet turnir je dug, ima još dugo da se igra, tako da se nadam da ćemo nastaviti u pravom ritmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega